Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή του ΕΛΜΕΠΑ στις Ημέρες Καινοτομίας INNODAYS 2022

0
14

Με μεγάλη ικανοποίηση ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στις Ημέρες Καινοτομίας «INNODAYS 2022» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Καινοτομίας κατά το 3ήμερο 25-27 Νοεμβρίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης.

Σε αυτή τη μεγάλη συνάντηση για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα που διοργανώθηκε για πρώτη φορά σε επίπεδο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο συμμετείχε με σημαντική παρουσία και εκπροσώπηση, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα τεχνολογικά επιτεύγματα και τις πρωτότυπες ιδέες που παρουσιάστηκαν.

Η διασύνδεση του έργου της ερευνητικής-ακαδημαϊκής κοινότητας με την κοινωνία, τον επιχειρηματικό κόσμο και την τοπική ανάπτυξη αποτελεί εξάλλου βασικό πυλώνα της στρατηγικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Νίκος Κατσαράκης στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών, τόνισε ότι «οι Ημέρες Καινοτομίας 2022 αποτελούν ένα πολύ σημαντικό γεγονός που θα αναδείξει την τεράστια δυναμική της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα έρευνας & καινοτομίας, στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών, μεθόδων και υπηρεσιών στην πραγματική οικονομία, στη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων, με τελικό στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας, της γνώσης και της παραγωγής προς όφελος της κοινωνίας».

Σε παράλληλες δράσεις των “INNODAYS 2022” συμμετείχαν επίσης από το ΕΛΜΕΠΑ:

-Ο Καθηγητής Δημήτρης Κατσαπρακάκης, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, ομιλία με θέμα: "Η ενεργειακή μετάβαση ως μοχλός ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και η σημασία των ενεργειακών κοινοτήτων ευρείας βάσης"

Πάνελ Συζήτησης: «Ο Ψηφιακός και Τεχνολογικός Μετασχηματισμός των Επιχειρήσεων. Σχεδιασμός Στρατηγικών για την νέα εποχή»

– Ο Καθηγητής Θρασύβουλος Μανιός, Τμήμα Γεωπονίας,

Συντονιστής Πάνελ Συζήτησης: «Κυκλική Οικονομία: Ευκαιρία ή αναγκαιότητα;”

– O Επίκουρος Καθηγητής Μάρκος Κουργιαντάκης, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, Μαραθώνιος Καινοτομίας (Hackathon) «Αρτέμης Σαϊτάκης» – Απονομή Βραβείων»

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter