Μεγάλες μονομαχίες και πολλές εκπλήξεις στην έναρξη του Διεθνούς Τουρνουά Σκακιού στην Παλαιόχωρα

0
14

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς προχωράει το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας! Παρά την πολύ μεγάλη προσέλευση και τα πολύ περισσότερα μέτρα που έπρεπε να παρθούν τη φετινή χρονιά, οι διοργανωτές φρόντισαν την παραμικρή λεπτομέρεια και όλα κυλάνε ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα. Ακόμη πιο εντυπωσιακά όμως είναι τα μέτρα προφύλαξης που έχουν παρθεί και η ανταπόκριση που υπάρχει απ’ όλους τους συμμετέχοντες. Συνεργείο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην Παλαιόχωρα για rapid test όπου όλοι οι παίκτες δίνουν το παρών τους έτσι ώστε να διεξάγεται το τουρνουά με μεγάλη ασφάλεια και πάντα σύμφωνα με το Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο!

Αγωνιστικά τώρα πολλές είναι οι εκπλήξεις που γίνονται καθημερινά και ενώ βρισκόμαστε στον 4ο γύρο μόνο έξι παίκτες έχουν καταφέρει να έχουν το απόλυτο με 4 στα 4. Αυτοί είναι ο GM Christiansen Johan Sebastian (Νορβηγία 2620), GM Mendonca Leon Luke (Ινδία 2557), IM Rakotomaharo Fy Antenaina (Μαδαγασκάρη 2435), GM Rychagov Andrey (Ρωσία 2545) Karsay Pascal (Γερμανία 2265) και GM Κελίρης Ανδρέας (Ελλάδα 2520). Εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι έξι παίκτες που προαναφέραμε είναι από έξι διαφορετικές εθνότητες!

Μεγάλος ανταγωνισμός υπάρχει και στην κατηγορία γυναικών και αυτό βέβαια ήταν αναμενόμενο από το ξεκίνημά του μιας και στο τουρνουά συμμετέχουν πολλές ισχυρές γυναίκες! Στην πρώτη θέση ισοβαθμούν η Ρουμάνα IM Bulmaga Irina (2413) και η Παγκόσμια Πρωταθλήτριά μας IM Σταυρούλα Τσολακίδου (2389) με 3,5 βαθμούς. Οι δύο συγκεκριμένες παίκτριες δείχνουν την αγάπη τους προς το συγκεκριμένο τουρνουά για πολλοστή φορά μιας και έρχονται στην Παλαιόχωρα κατευθείαν από το Σότσι όπου συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών. Στην 3η θέση με μισό βαθμό λιγότερο ισοβαθμούν η WFM Rozman Monika (Σλοβενία 2151), Verbin Valentina (Μολδαβία 2018) και η Χανιώτισσα αθλήτρια της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ Βοζινάκη Ανθή Μαρία (1861).

Το τουρνουά αυτό έχει καθιερωθεί στον τόπο μας και μας κάνει περήφανους συνεχώς. Ήδη η επιτυχία του εκφράζεται σε διάφορες Ευρωπαϊκές ιστοσελίδες με θετικότατα σχόλια που γράφονται. Πολύ σημαντικά είναι και τα έπαθλα που υπάρχουν όπου εκτός από τα χρηματικά που ξεπερνάνε τις 7.000 ευρώ, υπάρχουν έπαθλα σε παροχές που η αξία τους ξεπερνά τις 5.000 ευρώ. Άλλη μια αξιοσημείωτη ενέργεια από τους διοργανωτές προς τους παίκτες είναι στο να βραβεύει την ομορφότερη παρτίδα της ημέρας δίνοντας δώρα στους παίκτες.

Διοργανωτές του τουρνουά είναι η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων-ΣΑΜΑΡΙΑ, ο Δήμος Καντάνου Σελίνου η Περιφέρεια Κρήτης και η Π.Ε. Χανίων και όλη η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. και του Ε.Ο.Τ. Σημαντική είναι όμως και η στήριξη που έχει από την τοπική κοινωνία που το έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή. Χορηγοί των αγώνων είναι η ΣΑΜΑΡΙΑ, AEGEAN, ΣΥ.ΦΑ.Χ., SYΝΚΑ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΣΧΕΤΑΚΗΣ, SEA and SAND-Luxury Villas Santorini, Legal Advice-Property Law, ΚΑΥΚΑΣ και ο Σύλλογος Εστίασης Παλαιόχωρας.