Με όλους τα βάζει η Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών για τον κόμβο στο Πολυτεχνείο

0
142

Κριτική στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη, στον Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο, στους φορείς αλλά και στα ΜΜΕ των Χανίων, ασκεί η Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών, για το θέμα της δημιουργίας κυκλικού κόμβου στην είσοδο του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

Απρίλιος 2018. Στα πλαίσια των συναντήσεων και των δηλώσεων που κάνει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζης για τον ΒΟΑΚ, ανακοινώνει τη δημοπράτηση κόμβου στον δρόμο του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Κουνουπιδιανά και μάλιστα μέχρι τέλος Μαΐου.

Επανέρχεται με δεύτερη ανακοίνωσή του τον Ιούνιο και δηλώνει ότι μέσα στον Ιούνιο θα δημοπρατηθεί ο κόμβος στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Είναι το μόνο έργο που ανακοινώνει ο Υπουργός και αφορά στο νομό Χανίων. Κανένα απολύτως τοπικό ΜΜΕ δεν αναφέρει ούτε μία λέξη (εκτός από την ιστοσελίδα Parakritika.gr) Κανένα ρεπορτάζ ούτε για την ανακοίνωση αυτή καθεαυτή, ούτε για το αν υπάρχει μελέτη ούτε για τα χρονοδιαγράμματα. ΤΙΠΟΤΑ.

Όχι το θέμα μας δεν είναι η προβολή του Υπουργού. Είναι η σημασία της είδησης για τον τόπο και ο ελεγκτικός ρόλος των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης κατ’ επέκταση. Και για να έρθουμε στο δια ταύτα. Ένας χρόνος κλείνει σε μερικές μέρες από το χαμό των δύο φοιτητών στο δρόμο καρμανιόλα. Μπήκαν τα φανάρια και ξοφλήσατε κύριοι?? Τα παιδιά περπατούν ακόμα εκεί χωρίς πεζοδρόμιο.

Η περιφέρεια δηλώνει πως δεν έχει υποχρέωση να κατασκευάσει πεζοδρόμιο γιατί ο δρόμος είναι επαρχιακός. Ο δήμος Χανίων δηλώνει πρόθεση να το κάνει … αλλά δεν έχει αρμοδιότητα. Ο Υπουργός κατεβαίνει και μοιράζει δημοπρατήσεις ως καθρεφτάκια σε ιθαγενείς. Δεν του κοστίζει τίποτα άλλωστε …… εδώ στα Χανιά.

Γιατί 100χλμ. ανατολικότερα τα πράγματα είναι πολύ πολύ διαφορετικά. Μαμουλάκης Κώστας. Δημαρχος Μαλεβιζίου. Κόμβοι Αγίας Πελαγίας. Μιλάμε για εθνική οδό στην οποία βέβαια καμμία αρμοδιότητα δεν έχει ο Δήμος.

Ο Δήμαρχος όμως βρήκε τρόπο να βοηθήσει να επισπεύσει διαδικασίες. Χτύπησε πόρτα πόρτα στους Δημότες του και τους πήρε υπεύθυνες δηλώσεις για παραχώρηση των ιδιοκτησιών τους για να κατασκευαστεί ο κόμβος. 17 τον αριθμό.

Η ασφάλεια των δημοτών για τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες δεν σκοντάφτει σε αρμοδιότητες και μη αρμοδιότητες. Για το Ηράκλειο λοιπόν, υπάρχει πάντα μία λύση για κάθε πρόβλημα. Για μας εδώ στα Χανιά υπάρχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση. Να μας χαιρόμαστε.

14.07.2018
Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών (ΚΚΑΠΠ)