Με καταστηματάρχες του επισιτισμού συναντήθηκε ο Η. Λυγερός

0
7

Με το προεδρείο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης του Ν. Ηρακλείου είχε συνάντηση ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τόσο σε σχέση με το Δήμο Ηρακλείου όσο και γενικότερα από τη δραστηριοποίηση των μελών του σε μια πόλη με πολλά προβλήματα, λειτουργικά και αισθητικά.

Έτσι στο επίκεντρο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η κανονιστική κοινόχρηστων χώρων, οι κατασκευές των επιχειρήσεων τους, τα προβλήματα ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας και εικόνας της πόλης, οι μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση προγραμματισμένων έργων που μπαίνουν τροχοπέδη στη λειτουργία τους και γίνονται ένα ακόμα βαρίδι για την ήδη προβληματική βιωσιμότητα τους κι ακόμα η αστυνόμευση που παρουσιάζει αρκετά κενά ,σε κάθε γωνιά του Ηρακλείου κι όχι μόνο στο κέντρο.

Όπως επισημάνθηκε από τον κ Λυγερό και τους «Ενεργούς Πολίτες» τα περισσότερα από τα ζητήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο κλάδος των επιχειρηματιών επισιτισμού και διασκέδασης δημιουργούν ένα πλέγμα σύνθετο που αφορά στην ίδια την εικόνα της πόλης. Λύσεις μπορούν να δοθούν μόνο μέσα από τη συνεργασία Δήμου, καταστηματαρχών και Αρχαιολογίας που πρέπει να συμφωνήσουν πάνω σε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο κι αυτό να γίνει σεβαστό απ όλους, χωρίς εξαιρέσεις.

Η λειτουργία μίας μόνιμης κοινής επιτροπής που θα προωθήσει και θα επιβλέψει τα παραπάνω σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι ένα σημαντικό βήμα που δεν πρέπει να παρακαμφθεί.

Σε ότι αφορά δε τα υπόλοιπα ζητήματα που μπήκαν στη συζήτηση (καθαριότητα, φωτισμό, έργα, ασφάλεια) οι Ενεργοί Πολίτες συμφωνούν πως ο Δήμος δεν έχει κάνει όσα οφείλει και απέναντι στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη και απέναντι στους ίδιους τους κατοίκους της. Η εικόνα του Ηρακλείου στο θέμα της καθαριότητας δε συνάδει με τον πολιτισμό του ενώ το να μιλάμε εν έτη 2019 για φωτισμό μόνο εύσημα που δεν μπορεί να αποδώσει στη διοίκηση αυτού του τόπου. Τέλος αναφορικά με τα έργα που ξεκινούν και δε λένε να τελειώσουν είναι αυτονόητες οι ευθύνες και η υποχρεώσεις της Δημοτικής Αρχής και αναδεικνύουν σοβαρό έλλειμμα σωστού προγραμματισμού, σχεδιασμού και εποπτείας . Οι Ενεργοί Πολίτες τόνισαν ότι τα παραπάνω αποτελούν μέρος των δεσμεύσεων της παράταξης έναντι των επιχειρηματιών που αποτελούν ένα σημαντικό κρίκο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας».

Συνάντηση και με τον «Πλοηγό ΑΕ», η ανακοίνωση:

«Μια εποικοδομητική συζήτηση είχε σήμερα ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγέρος, στα γραφεία της Πλοηγός ΑΕ με τον πρόεδρο της Χάρη Ροδιτάκη και τον Διευθυντή Γιώργο Ζερβό.

Τα στελέχη της Πλοηγός ενημέρωσαν τον κ Λυγερό και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που τον συνόδευσαν για τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν γύρω από το μεταναστευτικό, τα προγράμματα οικοτεχνίας, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, την κυκλική οικονομία κ.α

Κυρίως όμως η κουβέντα ανάμεσα στις δύο πλευρές επικεντρώθηκε στο πως μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αξιοποιήσει τα προγράμματα και λοιπά εργαλεία που προσφέρει η Εταιρεία με ζητούμενο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, την προώθηση προϊόντων που παράγονται στον τόπο μας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και γενικότερα σε κάθε τομέα όπου η Πλοηγός ΑΕ έχει αναπτύξει δράση και διαθέτει τεχνογνωσία.

Όπως δήλωσε ο κ Λυγερός, οι δήμοι πρέπει να συνεργάζονται και να εκμεταλλεύονται προς όφελος των δημοτών τους κάθε ευκαιρία και δυνατότητα που παρέχουν φορείς όπως η Πλοηγός ΑΕ»