Με ιδιοτελή χαρακτηριστικά ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει για το Κουμ Καπί;

0
197

Μια καταγγελία που έκανε αίσθηση και αποτέλεσε την αφορμή για νέο κύκλο αντιπαράθεσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, έκανε ο αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Βλαχάκης.

Όπως είπε επί λέξη ο κ. Βλαχάκης, η αντιπαράθεση του με τους καταστηματάρχες του Κουμ Καπί, δεν έχει να κάνει με τα προβλήματα της συντήρησης της περιοχής, αλλά με το γεγονός ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο τους ζητά να πληρώσουν για την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του, πολλοί από αυτούς έχουν να πληρώσουν από το 2006 & το 2007, καθώς κάποιοι τους χαιδευαν όλα αυτά τα χρόνια, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην τοποθέτηση του κ. Βλαχάκη αντέδρασε ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Αρης Παπαδογιάννης, επισημαίνοντας ότι ο κ. Βλαχάκης λέει ανακρίβειες, ως το ποιος είχε την ευθύνη για να εισπράξει αυτά τα χρέη.

Η ουσία όμως είναι αλλού. Εαν τελικά ισχύει η καταγγελία, πως μπορεί μέσα από μία αντιπαράθεση, η οποία έχει ιδιοτελή χαρακτηριστικά, να  δυσφημείται με τον τρόπο που γίνεται το τελευταίο διάστημα μέσω του διαδικτύου, με δημοσιεύματα αλλά και αναρτήσεις στα social media, όχι μόνο η περιοχή, αλλά και ολόκληρη η πόλη.

Σε οτι αφορά το ατυχές περιστατικό στο Κουμ Καπί, με την κολώνα φωτισμού, υπάρχει πολιτική ευθύνη, αλλα και ουσιαστική ευθύνη και είναι αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής να την αποδώσει, καθώς το περιστατικό δυστυχώς ήταν άκρως δυσφημιστικό για τα Χανιά.

Διότι μάλλον πολύ γρήγορα και  βολικά πάει να κλείσει η υπόθεση, με το πόρισμά περί… αστοχίας υλικού.