Με επιτυχία η δράση συμβουλευτικής πληροφόρησης για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

0
23

Με πολύ σημαντική δράση, δωρεάν, εξατομικευμένης συμβουλευτικής πληροφόρησης για εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα έλαβε χώρα, την Τετάρτη 30/11/2022, στο δημοτικό κατάστημα Αρκαλοχωρίου με πρωτοβουλία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Κρήτης, με την υποστήριξη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του Κέντρου Κοινότητας Μινώα Πεδιάδας.

Αναγνωρίζοντας τα προβλήματα και την ανασφάλεια που έχουν δημιουργήσει στους πολίτες οι αλλαγές στο κομμάτι της κοινωνικής ασφάλισης από το 2012 και εντεύθεν, ο Δήμος διοργάνωσε την εν λόγω δράση, κατά τη διάρκεια της οποίας όσοι δημότες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, έλαβαν εξατομικευμένες απαντήσεις από νομικούς του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ σε ζητήματα που αφορούσαν το εργασιακό, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πεδίο.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν επέλθει σημαντικές μεταβολές στο εργασιακό και οικονομικό πεδίο της κοινωνίας και των πολιτών. Έχοντας αυτό ως δεδομένο και αναγνωρίζοντας την ανάγκη διαμόρφωσης ενός πλαισίου στήριξης σε τοπικό επίπεδο των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των εργαζόμενων, αναλάβαμε τη πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το ΙΝΕ- ΓΣΕΕ Κρήτης και τη στήριξη του ΕΚΗ, να υλοποιήσουμε μια προσωποποιημένη δράση συμβουλευτικής πληροφόρησης για εργασιακά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ζητήματα.

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μ. Φραγκάκη, βρεθήκαν σήμερα στο Δήμο μας εξειδικευμένοι νομικοί σύμβουλοι από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ προκειμένου να παράσχουν έγκυρη ενημέρωση και καθοδήγηση στους ενδιαφερόμενους πολίτες για θέματα εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Ευχαριστούμε πολύ το ΙΝΕ- ΓΣΕΕ Κρήτης και το ΕΚΗ για τη συνεργασία, η οποία θα συνεχιστεί και με άλλες δράσεις στο κοινωνικό πεδίο» δήλωσε σχετικά ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και συντονιστής της δράσης, Γαβριήλ Κουρής.

Από την πλευρά του, ο Επιστημονικός συντονιστής του ΙΝΕ- ΓΣΕΕ Κρήτης Μανώλης Μελαμπιανάκης, τόνισε πως η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία υποστήριξης των εργαζομένων και στην προσπάθεια του Ινστιτούτου να έρθει κοντά στους πολίτες και στους κατοίκους των Δήμων, ευχαριστώντας παράλληλα το Δήμο Μινώα Πεδιάδας για τη συνεργασία και την άρτια οργάνωση της δράσης.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter