Με επιτυχία το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο στους ιερείς της Περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

0
48

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρώτο εκπαιδευτικό – ενημερωτικό σεμινάριο προς τους ιερείς της Περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης που διοργάνωσε το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, του ΚΕ.Θ.Ε.Α. “Αριάδνη”, του Συλλόγου Στήριξης Εξαρτημένων από το Αλκοόλ “Επιστροφή”, του Αλκοολογικού Ιατρείου ΠαΓΝΗ και του Ψυχιατρικού Τμήματος του Βενιζελείου Π.Γ.Ν.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των ιερέων σε θέματα διαχείρισης εξαρτήσεων, ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και η πληροφόρησή τους για τις υπάρχουσες δομές, έτσι ώστε, παράλληλα με την πνευματική βοήθεια και υποστήριξη που προσφέρουν σε συνανθρώπους μας, να τους κινητοποιούν – παραπέμπουν σε αρμόδιες υπηρεσίες/ φορείς.

Στη σημερινή εκδήλωση, στην οποία και υπήρξε μεγάλη συμμετοχή ιερέων της Περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη, αναφέρθηκε στο σπουδαίο κοινωνικό έργο αλληλεγγύης της εκκλησίας και τόνισε ότι στην παρούσα οικονομική κατάσταση είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεργάζονται οι κοινωνικοί φορείς. Εξάλλου, και το σεμινάριο επικεντρώθηκε στην σημασία που έχει η δημιουργία δικτύων συνεργασίας μεταξύ των κοινωνικών φορέων στη διαχείριση των αιτημάτων των πολιτών.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΕΣΑΝ – Κέντρου Πρόληψης (Μίνωος 67 και Μιχ. Αρχαγγέλου, στη Θέρισο -4ος όροφος-), ενώ θα ακολουθήσουν ακόμα δύο σεμινάρια, κάθε Δευτέρα 10:00 – 12:00, μέχρι και τις 27 Μαρτίου 2017.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter