Με αφορμή το άρθρο «Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος»… Η θέση του ΣΕΠΕ

0
24

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων ενημερώθηκε από το Σύλλογο Γονέων του σχολείου για το ζήτημα και κλήθηκε στη συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Ν. Χανίων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών στη συνάντηση τόνισε ότι:

Η κατάσταση δεν θα είχε φτάσει ως εδώ αν πραγματοποιούταν το πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.
Η κατάσταση δεν θα είχε φτάσει ως εδώ αν από την αρχή της χρονιάς τα σχολεία ήταν πλήρως στελεχωμένα με όλο το απαιτούμενο προσωπικό (εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ειδικό βοηθητικό προσωπικό…).
Πρώτιστης σημασίας ζήτημα είναι άμεσα η παρέμβαση, βοήθεια και στήριξη του μαθητή, καθώς και η διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής ακεραιότητας όλων των μαθητών του τμήματος.
Καμία λύση «μπαλώματος», διαχειριστική ή προσωρινή δεν μπορεί να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση.
Καμία λύση «μπαλώματος», διαχειριστική ή προσωρινή δεν μπορεί να υπάρξει, χωρίς είτε να λειτουργήσει εις βάρος άλλων μαθητών του σχολείου που έχουν ανάγκη στήριξης είτε να καταστρατηγήσει το ωράριο των συναδέλφων. Σε κανένα σχολείο δεν θα έπρεπε να γίνονται αποδεκτές τέτοιου είδους «λύσεις».
Ο ΣΕΠΕ Χανίων στέκεται στο πλευρό των γονιών και των συναδέλφων και στηρίζει το δίκαιο αίτημά τους για:

Άμεση ενεργοποίηση όλων των υπηρεσιών και διαδικασιών με στόχο την παρέμβαση και την ολόπλευρη στήριξη του μαθητή μέσα και έξω από την τάξη.
Τοποθέτηση ενός επιπλέον εκπαιδευτικού μέσα στην τάξη και σε κάθε άλλη τάξη που έχει αντίστοιχα θέματα.
ΟΧΙ ΑΛΛΑ «ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ»!

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ