Μαξίμου: Κανένας λόγος ανησυχίας για την έκθεση του ΔΝΤ – Δεν υπάρχουν νέα μέτρα

0
34

«Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την διαδικασία της εξόδου, από το Πρόγραμμα και την επιτροπεία» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν ότι διαχρονικά οι εκτιμήσεις του Ταμείου υπήρξαν ανακριβείς!
Με ανεπίσημο ενημερωτικό σημείωμα που διένειμε πριν από λίγο στα μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα επιβολής νέων μέτρων και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ σημειώνει μάλιστα ότι η εκτίμηση του ΔΝΤ για πλεόνασμα 2,9% για το 2018 είναι αναθεωρημένη προς τα πάνω σε σχέση με το στόχο 2,2%, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Ταμείο το περασμένο καλοκαίρι. Ταυτόχρονα όμως οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι οι εκτιμήσεις του Ταμείου υπήρξαν διαχρονικά ανακριβείς!

Αναλυτικά το Μαξίμου αναφέρει:

«Επειδή γνωστά ΜΜΕ εξακολουθούν να βλέπουν στον ύπνο τους νέα μέτρα και ιστορίες καταστροφής, ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα.
Η εκτίμηση του ΔΝΤ για πλεόνασμα 2,9% για το 2018 είναι αναθεωρημένη προς τα πάνω σε σχέση με το στόχο 2,2%, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Ταμείο το περασμένο καλοκαίρι. Γι αυτό εξάλλου δεν τέθηκε θέμα μέτρων και κατά την τρίτη αξιολόγηση.
Η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη σχετική ερώτηση είναι παραπάνω από σαφής.

Σε ότι αφορά την ουσία του πράγματος πάντως οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ υπήρξαν διαχρονικά ανακριβείς και τα τελευταία τρία χρόνια αποδεδείχθηκαν πολύ κατώτερες από τα πραγματικά αποτελέσματα.

Κανένας λόγος ανησυχίας λοιπόν. Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την διαδικασία της εξόδου, από το Πρόγραμμα και την επιτροπεία, όπως εξάλλου είμαστε βέβαιοι ότι επιθυμούν όλοι… »

Πηγή: Πρώτο θέμα