Μαρία Κοκοσάλη: “Όταν ο λαός θέλει, μπορεί”

0
10

Στις χτεσινές εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στην Στοά Μακάσι προς τιμή των θυμάτων του φασισμού και του ναζισμού, παρευρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, η Μαρίας Κοκοσάλη, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ και μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, όπου και έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Τιμάμε σήμερα όλους αυτούς όσους αγωνίστηκαν, όσους θυσιάστηκαν, όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό – φασιστικό ιμπεριαλιστικό “Αξονα” Γερμανίας – Ιταλίας – Ιαπωνίας και των συμμάχων τους.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΚΚΕ, “Δεν είναι τιμή για αυτούς η νομιμοφροσύνη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ούτε η υλοποίηση μνημονίων, ούτε η στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων που η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υλοποιούν.

Όλων αυτών η πολιτική σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο γέννησε και γεννά τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, τη φοροληστεία, την υλοποίηση συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής που γέννησε και θρέφει το φασισμό και την ακροδεξιά.

Το μήνυμα και της σημερινής ημέρας είναι ότι “όταν ο λαός θέλει, μπορεί.
Μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ και στις εκλογές στις 7 Ιούλη και μια κοινωνική συμμαχία εναντίον τους που θα αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική, εναντίον του σάπιου συστήματος που υπηρετούν, μπορεί να βάλει φραγμό.»”