«Μαραθώνιος Κρήτης – Crete Marathon 2019»

0
139

«Ο Μαραθώνιος της Κρήτης βρίσκεται σε “Πράσινη Αποστολή»

Η Οργανωτική Επιτροπή του «4ουΜαραθώνιου Κρήτης» ο οποίος θα διεξαχθεί στις 21Απριλίου 2019 και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισσάμου & Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη, προχώρησε στην υλοποίηση της πρώτης φάσης του προγράμματος των περιβαλλοντικών του δράσεων.

“Συμμετέχω – Τρέχω – Προστατεύω”

Ο Μαραθώνιος Κρήτης συμπληρώνοντας την κοινωνική του προσφορά αναπτύσσει δράσεις και προγράμματα που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης της Περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και τη συμμετοχή τους σε δράσεις που αφορούν στην προστασία και τη διατήρηση της Βιοποικιλότητας της Κρήτης.

Η 1η δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στην δασική περιοχή των λόφων πίσω και επάνω από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κολυμπαρίου στο Κολυμπάρι του Δήμου Πλατανιά. Φυτεύτηκαν ενδημικά φυτά για την ενίσχυση της χλωρίδας και συγκεκριμένα φυτάρια από κυπαρίσσια πεύκα και χαρουπιές. Συμπληρωματικά έγινε δεντροφύτευση για την ενίσχυση του Βοτανικού Κήπου της Ορθόδοξης Ακαδημίας με Μυρτιές, δάφνες και δεντρολίβανα (rosemary).

Την δεντροφύτευση πραγματοποίησαν εθελοντές/ντριες του Μαραθωνίου Κρήτης, μέλη του ΣΔΥΧ, συνεργάτες της Ορθόδοξης Ακαδημίας με την επίβλεψη Τεχνικού κλιμακίου της Διεύθυνσης Δασών Ν. Χανίων.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter