Μαντλίν Μακάν: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισής της | Μεγάλη έρευνα σε φράγμα στην Πορτογαλία

0
119

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη υπόθεση της Μαντλίν Μακάν. Οι ντετέκτιβ που ερευνούν την εξαφάνισή της απέκλεισαν σήμερα μια απομακρυσμένη περιοχή του Αλγκάρβε, ενώ τέθηκε σε ισχύ ακόμη και η απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το συγκεκριμένο σημείο, καθώς αναζητούν ίχνη του εξαφανισμένου παιδιού.

Συγκεκριμένα επιχείρηση έρευνας της πορτογαλικής αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη σε τεχνητή λίμνη στο φράγμα Arade, το οποίο βρίσκεται 40 λεπτά μακριά από το σημείο από το οποίο είχε εξαφανιστεί πριν από 16 χρόνια η τετράχρονη τότε Μάντλιν Μακάν.

Δύτες της αστυνομίας εθεάθησαν να μπαίνουν στο νερό νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ ένα σκάφος της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκεται από το πρωί εκεί, περιφρουρώντας την περιοχή των ερευνών.

Η πρώτη μεγάλη έρευνα για την Μαντλίν Μακάν

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη έρευνα για τη Μαντλίν εδώ και εννέα χρόνια, μια έρευνα που γίνεται αφότου η γερμανική αστυνομία βρήκε φωτογραφίες -του κύριου υπόπτου Christian Brueckner– που απεικονίζουν τον «μικρό παράδεισό του», όπως ο ίδιος το αποκαλούσε, στην εν λόγω περιοχή της Πορτογαλίας.

Οι δρόμοι που οδηγούν στην εν λόγω περιοχή έχουν σφραγιστεί ήδη από χθες, ώστε κανείς να μην έχει πρόσβαση στην περιοχή αυτή.
Εκτός από τους δύτες, ντεντέκτιβ της πορτογαλικής αστυνομίας θα ερευνήσουν όλη τη θαμνώδη περιοχή. Πρόκειται για μια δύσκολη αποστολή καθώς όπως τονίζουν από την πορτογαλική αστυνομία το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας θα γίνει με τα χέρια.

Μάλιστα, από τη νύχτα τέθηκε σε ισχύ μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων που καλύπτει όλη την υπό έρευνα περιοχή.

Πηγές προσκείμενες στην έρευνα δήλωσαν ότι έχουν αποδείξεις ότι το ξέφωτο στα δέντρα ήταν το σημείο στο οποίο συνήθιζε να περνάει χρόνο ο Mπρούκνερ αφού στάθμευε το τροχόσπιτό του σε κοντινή απόσταση.

Ένας ντόπιος που ζήτησε να μην κατονομαστεί, αλλά γνωρίζει καλά την περιοχή, δήλωσε: «Είναι αρκετά καλά κρυμμένο από τα δέντρα και δεν καταλαβαίνεις ότι υπάρχει αυτό το μέρος, μέχρι να βρεθείς εκεί.

Οι άνθρωποι διανυκτερεύουν εκεί κατά περιόδους και γι’ αυτό θα βρείτε απομεινάρια φωτιών. Έχει παλιές ξαπλώστρες και αυτοσχέδιους πάγκους που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες για να ξεκουραστούν. Είναι πολύ απομακρυσμένο και πολύ ήσυχο, αλλά ταυτόχρονα έχει μια ελαφρώς απόκοσμη αίσθηση».

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter