Μαγευτικές εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στο Νομό Χανίων

0
48

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, σας προσκαλεί σε τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις σε τρεις μοναδικούς χώρους.

Στον Αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας συναντιούνται την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, από τις 21:00 έως τις 00:00, οι Γιώργης Ξυλούρης  (Ψαρογιώργης) (λαούτο-τραγούδι), Γιάννης Πολυχρονάκης (κοντραμπάσο) και Γιάννης Παπατζανής (κρουστά), για να Ταξιδέψουμε με τα Φτερά της μουσικής. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ ο χώρος θα είναι ανοιχτός για το κοινό από τις 20:00.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.

ΣτοΑρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου (αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων) θα πραγματοποιηθεί η έκθεση Ζωγραφικής «Τα χρώματα του φεγγαριού» της εικαστικού Άννας Γιουμπάκη – Ξηρουχάκη, από τις 13 έως τις 21 Αυγούστου 2016. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 08:00-15:00 εκτός Δευτέρας, ενώ στις 18 Αυγούστου, ημέρα της Πανσελήνου, η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Στον Αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας, υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Γιώργο Βράνο, θα ερμηνεύσει έργα των Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, Ρίχαρντ Βάγκνερ, ΖώρζΜπιζέ και άλλα κορυφαίων κλασικών, από τις 21:30 έως 00:00. Στη μουσική βραδιά θα συμμετέχει η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Χανίων. Η είσοδος είναι ελεύθερηγια το κοινό.

Η μουσική εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Κισάμου, τον Δήμο Πλατανιά και τον Πολιτιστικό ΣύλλογοΡόκκας.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Στο φως του φεγγαριού», που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων www.chaniamuseum.culture.gr ή την σελίδα του στο Facebook @archaeologicalmuseumofchania