Μάχη της Κρήτης: Τελετή παράδοσης χώματος στην Πρέσβη της Αυστραλίας

0
40

Μια ιδιαίτερη τελετή ενσωματώθηκε στο Πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη Μάχη της Κρήτης που κατάρτισε και θα υλοποιήσει η Αντιπεριφέρεια και αφορά την παράδοση χώματος από το Λόφο Α’ της περιοχής Σταυρωμένου όπου πολέμησαν συμμαχικές δυνάμεις στη Μαχη της Κρήτης, στην Πρέσβειρα Αυστραλίας και Λόγκαν, η οποία θα παραστεί στις εκδηλώσεις για το σκοπό αυτό.

Η τελετή παράδοσης χώματος από την περιοχή Σταυρωμένου – Λόφος «Α», στην Πρέσβη της Αυστραλίας, Α.Ε. κα Kate Logan, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαϊου 2018, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Μάχης της Κρήτης που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου στο Μνημείο Ελλήνων και Αυστραλών Πολεμιστών, στο Σταυρωμένο.

Η συλλογή χώματος από 100 περιοχές της χώρας, στις οποίες πολέμησαν μέλη των Αυστραλιανών και Νεο-Ζηλανδών Σωμάτων Στρατού (ΑΝΖΑC) κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και, εν προκειμένω, στη Μάχη της Κρήτης, ικανοποιεί αίτημα της Αυστραλιανής Κυβέρνησης, η οποία θα το τοποθετήσει σε ειδικό Μνημείο που ανεγέρθη με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων συμμετοχής του Αυστραλιανού στρατού σε υπερπόντιες αποστολές.