Μαχαίρας: Πλέον έχουμε μια καλύτερη εικόνα ως ομάδα

0
65

Την μεγάλη του ικανοποίηση για τη νίκη επί της Χίου εξέφρασε στις δηλώσεις του ο Ηλίας Μαχαίρας. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, κλήθηκε να σχολιάσει την παρουσία των δύο νέων ξένων παικτών, Αβέρκα και Νάστραν.

«Όσο περνάνε τα παιχνίδια γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε να έχουμε ως ομάδα μία καλύτερη εικόνα. Έχουμε δύο νέα παιδιά, δύο έξτρα επιλογές, με συνέπεια να έχει μεγαλώσει το ρόστερ, οπότε έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας, κάτι που φάνηκε σήμερα γιατί στο τέλος καταφέραμε να το καθαρίσουμε ενώ άλλες φορές δεν τα καταφέρναμε. Τώρα, κοιτάζουμε το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Υδραϊκό», τόνισε ο τεχνικός του Ν.Ο. Χανίων ΑΝΕΚ LINES, που στη συνέχεια ρωτήθηκε για τις πολλές αποβολές στο παιχνίδι: «Δεν θέλω να πω ότι μας αδίκησε η διαιτησία αλλά σε κρίσιμα σημεία έπαιξε το ρόλο της. Δεν θεωρώ ότι υπήρχε κόκκινη κάρτα επειδή πανηγύρισε ο Αβέρκα στο γκολ που έβαλε, αντίθετα ο αντίπαλος του όρμησε και θα έπρεπε να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα. Ο Αβέρκα δεν αντέδρασε στην πρόκληση, απλώς πανηγύρισε στο γκολ που έβαλε, αυτό δε νομίζω ότι απαγορεύεται».

Τέλος, σε ερώτηση για τους ξένους παίκτες, ο Ηλ. Μαχαίρας σχολίασε ότι, «οι ξένοι είναι μέρος της ομάδας. Δεν μπορούμε ν’ ασχολούμαστε με τους ξένους και όχι με τα υπόλοιπα 10 παιδιά που τραβάνε μέχρι τώρα το κουπί. Αυτή τη στιγμή έχουμε στην ομάδα μας δύο φοιτητές, 13 Χανιώτες και έχουμε και δύο ξένους. Χωρίς να είμαι τοπικιστής, είμαστε μία καθαρά χανιώτικη ομάδα και αυτό μ’ αρέσει. Μάλιστα, έχουμε πολλά παιδιά πια στην πισίνα, στις πιο μικρές ομάδες ενώ ο κόσμος σήμερα ήταν πολύς και με την παρουσία του θα μας βοηθήσει για την παραμονή».

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Χίου, Μιχάλης Λαζαρίδης, τόνισε τα εξής στις δηλώσεις του: «Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι βγαλμένο από τα παλιά. Το χάρηκα που ο κόσμος γέμισε το κολυμβητήριο και που υποστηρίζει την ομάδα των Χανίων. Κάτι ανάλογο γίνεται και σ’ εμάς στη Χίο και είναι καλό που υπάρχουν αυτές οι ομάδες στο πρωτάθλημα. Ήταν ένα ντέρμπι, το πήραν τα Χανιά, κάποιος θα κέρδιζε στο τέλος… Τα Χανιά ήταν λίγο καλύτερα στην τελική προσπάθεια ενώ εμείς χάσαμε την ψυχραιμία μας. Λίγο τα λάθη της διαιτησίας, λίγο η έδρα επηρέασαν κι έτσι νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα των Χανίων. Θεωρώ ότι οι διαιτητές δεν το έλεγξαν καλά το παιχνίδι και οι παίκτες επειδή παλεύουν πολύ και είναι κουρασμένοι, είναι αναμενόμενο κάποιες φορές να υπάρχουν τόσες αποβολές. Δεν συμφωνώ βέβαια, γιατί αυτό που λέω στους παίκτες της ομάδας μου είναι να παραμένουν ψύχραιμοι και να παίζουν καλύτερα, αλλά είναι άνθρωποι και αυτό μπορεί να συμβεί».