Μ. Βουλουδάκης: Δεν είναι έτσι οι Σφακιανοί κ. Τσίπρα…

0
261

Έντονη κριτική στον Παύλο Πολάκη, με αφορμή τη φράση του πρωθυπουργού, ότι εκφράστηκε έτσι κατά του κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, επειδή ως Σφακιανός είναι «αψύς», ασκεί ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κ. Μανούσος Βολουδάκης.

Σε σχετική ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Βολουδάκης αναφέρει:

Ο Πρωθυπουργός, για να υπερασπισθεί τον Υπουργό του και τις αθλιότητες που κατά καιρούς εκστομίζει, ισχυρίσθηκε ότι εκφράζεται έτσι επειδή είναι Σφακιανός !

Δεν είναι έτσι οι Σφακιανοί κύριε Τσίπρα!

Το να επιτίθεσαι σε ΑΜΕΑ επειδή υπήχθη σε διάταξη νόμου για τα ΑΜΕΑ, δεν είναι «αψάδα» χαρακτήρος: με πολλούς χαρακτηρισμούς μπορεί να περιγράψει κανείς μια τέτοια επίθεση, όχι όμως ως «αψάδα»!

Αλλά και όσοι ασκούν κριτική, ας μη γενικεύουν χονδροειδώς: να σταματήσει επιτέλους η δυσφήμιση της επαρχίας Σφακίων εξαιτίας ενός ανθρώπου !

Η Σφακιανή παράδοση έχει ιδιαίτερους, άγραφους κανόνες ορθής συμπεριφοράς. Κανόνες διαφορετικούς ίσως από τους αστικούς (στην επιφάνεια), αλλά με κοινούς στόχους: το σεβασμό του άλλου προσώπου, ταυτόχρονα με τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας αυτού που ακολουθεί τους κανόνες.

Έχω ακόμα στα αυτιά μου και στα μάτια μου τη συμπεριφορά παλιών Σφακιανών βοσκών.

Με την αξιοπρέπεια και την ιδιότυπη ευγένειά τους, θα μπορούσαν να παραδώσουν μαθήματα δια του παραδείγματος σε πολλούς μεγαλοσχήμονες του σύγχρονου κόσμου! Και κάτι ακόμα: Ο Σφακιανός μαθαίνει από μικρός να είναι «της μιας κουβέντας άνθρωπος».

Τί σχέση μπορεί να έχει η ιστορία, η παράδοση και η ταυτότητα ενός τόπου όπως τα Σφακιά με σκυλοκαβγάδες στο Facebook ;;;

Ας μην αφήσουμε τα λασπόνερα της επικαιρότητας να λερώσουν αξίες που έρχονται από το μακρινό παρελθόν και θα υπάρχουν και στο απώτερο μέλλον.