Μ. Βλαχάκης: Κατηγορεί το Δήμαρχο για συντεχνιακά μικροσυμφέροντα

0
122

Νέα επίθεση στο Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα, τον οποίο κατηγορεί ότι διάλεξε τα «συντεχνιακά μικροσυμφέροντα», εξαπέλυσε με επιστολή του ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Βλαχάκης, με αφορμή την συνέντευξη τύπου των φιλοζωικών οργανώσεων και σωματείων για το πρόβλημα των αδέσποτων στην πόλη.

Στην επιστολή του ο κ. Βλαχάκης αναφέρει:

Για να να τεθούν οι βάσεις μιας πολιτισμένης αντιμετώπισης των «άστεγων» ζώων, οφείλουν οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς και οι εθελοντικές οργανώσεις να εντείνουν τις προσπάθειες τους συντονισμένα και συντεταγμένα διότι το θέμα των αδέσποτων αποτελεί ένα κοινωνικό πρόβλημα το οποίο μέρα με την μέρα γιγαντώνεται στον Δήμο μας.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος αντί να συνεχίσει στο δρόμο της συνεργασίας που είχε εδραιωθεί με τους φιλοζωικούς συλλόγους κατά την τρίμηνη θητεία μου, επιλέγει να συγκρουστεί μαζί τους θέτοντας τον εαυτό του και την Δημοτική Αρχή στο πλευρό των ολίγων που δεν επιθυμούν να προχωρήσουν οι στειρώσεις έτσι ώστε μακροπρόθεσμα να μειωθεί ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο μας.

Με την στάση του αυτή ουσιαστικά συντάσσεται με τους ελάχιστους που εκβιάζουν και απειλούν, προτάσσοντας πάνω από το κοινωνικό όφελος τα συντεχνιακά τους συμφέροντα.
Ας μας απαντήσει λοιπόν γιατί δεν έχει καλυφθεί καμία εκ των (3) τριών θέσεων κτηνιάτρων και της (1) μιας θέσης βοηθού κτηνιάτρου που είχαν προκηρυχθεί κατά την διάρκεια της θητείας μου;

Δήμαρχε ρητορικό το ερώτημα διότι όπως πολύ καλά γνωρίζεις και δεν αντιδράς, η απάντηση εμπεριέχεται σε ανάρτηση Χανιώτισσας κτηνιάτρου στην ιστοσελίδα e-Κτηνίατροι.
Είναι τραγική η διαπίστωση ότι ο Δήμαρχος Χανίων άγεται και φέρεται από την «εκπρόσωπο» μιας μικρής επαγγελματικής ομάδας η οποία παροτρύνει τους συναδέλφους της να μην στελεχώσουν το Δημοτικό Κτηνιατρείο Χανίων με συνέπεια την απειλή της δημόσιας υγείας από την έξαρση του προβλήματος.

Υ.Γ: Δήμαρχε, οφείλω να σου θυμίσω ότι το πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου Χανίων με Ευρωπαίους Κτηνιάτρους που διεξήχθη τον Φλεβάρη κατά την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, επειδή επέλεξα να μην υποκύψω στις απειλές και τις μηνυτήριες αναφορές της συγκεκριμένης κυρίας, αλλά αντιθέτως επέλεξα την συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις και προσωπικά με την κυρία Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη, Πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, προχωρήσαμε στην στείρωση 79 ζώων, εκ των οποίων τα 30 έγκυα σε πρώιμο στάδιο με αριθμό 95 εμβρύων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, τόσο σε επίπεδο Εισαγγελέα Πρωτοδικών όσο και σε επίπεδο Εισαγγελέα Εφετών, αρχειοθέτησε ως αβάσιμες όλες τις μηνυτήριες αναφορές που υποβλήθησαν κατά του Δήμου Χανίων από την «υποκινήτρια μη στελέχωσης του Δημοτικού Κτηνιατρείου Χανίων με προσωπικό» .

Δήμαρχε, για άλλη μια φορά θα σου θυμίσω τα λόγια του ποιητή: στην ζωή και κατ’επέκταση στην πολιτική 《πρέπει να ξέρεις με ποιόν να πας και ποιόν να αφήσεις》, για άλλη μια φορά εσύ επέλεξες λάθος πλευρά. Διάλεξες τα συντεχνιακά μικροσυμφέροντα σε αντίθεση με την μεγάλη εθελοντική προσφορά των φιλοζωικών οργανώσεων και σωματείων στην κοινωνία.

Mιχάλης Βλαχάκης
πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Χανίων.