Μ. Κληματσάκη: Συνταξιοδοτείται μία από τις πιο αγαπητές και δραστήριες εκπαιδευτικούς των Χανίων

0
301

Μία από τις πλέον αγαπητές και δραστήριες εκπαιδευτικούς των Χανίων “εγκαταλείπει” το λειτούργημά της λόγω συνταξιοδότησης.

Η Μαρία Κληματσάκη, που αποχωρεί από την ενεργό δράση, έχοντας τα τελευταία χρόνια διατελέσει διευθύντρια του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, είναι μία εκπαιδευτικός που σίγουρα αφήνει έντονο το “αποτύπωμά” της στα εκπαιδευτικά δρώμενα των Χανίων.

Οι συνάδελφοί της εκπαιδευτικοί του 11ου Δ.Σ. Χανίων, την αποχαιρέτησαν με ένα συγκινητικό κείμενο.

Αναλυτικά το κείμενο:

Αγαπημένη μας Μαρία, όλοι εμείς οι συνάδελφοί σου στο 11ο Δημοτικό Σχολείο που μαζί συνυπηρετήσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια, αισθανόμαστε την ανάγκη να σε αποχαιρετήσουμε και δημόσια δια του τοπικού μας τύπου. Ανέλαβες τη διεύθυνση του σχολείου μας και μας απογείωσες! Ήρθες με πολλή όρεξη για δημιουργία και δεν την έχασες ποτέ, μέχρι και σήμερα που θεωρητικά έχουν κλείσει τα σχολεία.

Σχέδια, πολλαπλές ενέργειες, αγωνιώδεις προσπάθειες, να γίνει το σχολείο μας καλύτερο, ελκυστικότερο στους μαθητές του, υπεύθυνο, δίκαιο, αποτελεσματικότερο στον ρόλο του και κυρίως ανοιχτό στην κοινωνία. Οι ρυθμοί του σχολείου μας έγιναν γρηγορότεροι, καινοτόμα προγράμματα και ποικίλες δράσεις μπήκαν στη σχολική μας καθημερινότητα! Το σχολείο μας επανδρώθηκε με επιπλέον προσωπικό και εξοπλίστηκε με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει. Σε όλους μας φάνηκαν ελκυστικά όλα αυτά και χωρίς διαμαρτυρίες μπήκαμε στο καράβι με καπετάνισσα εσένα, όπως σε χαρακτήριζαν κάποιοι συνάδελφοι. Οι αποδέκτες όλων αυτών των προσπαθειών; Μα φυσικά οι μαθητές μας, τα μαργαριτάρια μας ή καλύτερα τα διαμάντια μας που η λάμψη τους τυφλώνει, τα λουλούδια μας που έχουν αρχίσει να ανθίζουν και βλέπουν τον έξω κόσμο τους μέσα από το σχολείο μας, οι μαθητές μας που μεγαλώνοντας θα έχουν μάθει να εκτιμούν και να σέβονται ότι υπάρχει γύρω τους, ακόμα κι αν αυτό είναι ζωάκι ή ένα άψυχο αντικείμενο.

Οι συνθήκες των τελευταίων δύο χρόνων, χωρίς πρωινή προσευχή, χωρίς τα συμμορφωτικά λόγια σου προς τα παιδιά δεν κατάφεραν να σε φιμώσουν κιόλας, αναλάμβανες δράση στο γραφείο σου, στην αυλή, στο Ολοήμερο, με πολλή κουβέντα και νουθεσίες! Όλοι ικανοποιημένοι και ωφελημένοι πάντως: μαθητές, συνάδελφοι, γονείς!!

Ένα μεγάλο μέρος της γιορτής μας ήταν αφιερωμένο σε σένα, στις προσπάθειες και τους κόπους σου, στην προσφορά σου, από τα πιο τρυφερά στοματάκια, καθώς είμαστε όλοι πολύ συγκινημένοι με την αναγγελία της παραίτησή σου από την υπηρεσία μας. Όμως όλοι γνωρίζουμε πως κάθε τέλος είναι μια καινούρια αρχή, ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα για κάτι άλλο που δεν υπήρχε χρόνος και τόπος για να εξελιχθεί.

Σου ευχόμαστε όλοι, ο Θεός να σε στηρίζει και να σε ευλογεί και σε όλη την υπόλοιπη ζωή σου!! Να καταφέρεις να απολαύσεις τη σύνταξή σου με την οικογένειά σου και να χαίρεστε όλοι άκρας υγείας!

Η πόρτα του σχολείου μας θα είναι πάντα ανοιχτή σε έναν τόσο ανοιχτόμυαλο και καλόκαρδο άνθρωπο!!!

Καλή ξεκούραση αγαπημένη μας Διευθύντρια!

Οι συνάδελφοί σου του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter