Λευτέρης Πετρούνιας: «Οι Έλληνες είναι κομμάτι του μεταλλίου μου»

0
58

«Είμαι ευτυχισμένος, τα πράγματα ήρθαν όπως τα ονειρευόμουν», είπε και μίλησε για το πόσο υπερήφανος ένιωσε όταν όλο στάδιο στο Ρίο σηκώθηκε όρθιο για να ακούσει τον εθνικό ύμνο

Με ένα τεράστιο χαμόγελο βγήκε το μεσημέρι της Πέμπτης από την αίθουσα αφίξεων του Ελ. Βενιζέλος, ο Λευτέρης Πετρούνιας. Στις πρώτες του δηλώσεις σε δημοσιογράφους ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους είπε ότι ήταν η πρώτη του επιθυμία να φέρει το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα και την ίδια ώρα μίλησε για το πόσο υπερήφανος ένιωσε όταν όλο στάδιο στο Ρίο σηκώθηκε όρθιο για να ακούσει τον εθνικό ύμνο. «Είναι αυτό που ονειρευόμουν. Ένα κομμάτι του μεταλλίου είναι οι Έλληνες», ανέφερε και δήλωσε πολύ ευτυχισμένος, σημειώνοντας πως «εφόσον έχουμε υγεία η καριέρα μου τώρα ξεκινάει». «Έχουμε περάσει δύσκολα χρόνια μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο και πολλές αποτυχίες», είπε ακόμη και συνέχισε: «Αν δεν αποτύχεις δεν θα πετύχεις πότε και αν δεν μάθεις να χάνεις δεν θα μάθεις να κερδίζεις». Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, πάντως, ο Ολυμπιονίκης τόνισε ακόμη την ανάγκη για στήριξη των αθλητών. «Θέλουμε στήριξη γιατί αν στη δύσκολη αυτή εποχή φέραμε έξι μετάλλια, με λίγο βοήθεια θα κάνουμε θαύματα», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «η μεγαλύτερη ευχή είναι η γυμναστική να γίνει σαν το ποδόσφαιρο σε ανταπόκριση» Στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» τον περίμενε πλήθος κόσμου που χειροκρότησε τον χρυσό Ολυμπιονίκη. Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που ζήτησαν από τον Λευτέρη Πετρούνια να βγάλουν μία φωτογραφία μαζί του.

«Ελλάδαρα μου ερχόμαστε»

Σημειώνεται πως ο Λευτέρης Πετρούνιας ετοιμάστηκε για το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής με μια φωτογραφία που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ποζάροντας με φόντο το Ριο το «χρυσό» παιδί της ελληνικής γυμναστικής έστειλε το μήνυμα: Ελλαδάρα μου ερχόμαστε «Ένα όνειρο και ένας στόχος έφτασαν στο τέλος. Νοιώθω ευλογημένος που έζησα αυτή την εμπειρία. Οπότε αντίο Ρίο, σ’ ευχαριστώ για τις καταπληκτικές αναμνήσεις. Ελλάδαρα μου ερχόμαστε» έγραψε στο Facebook ο Πετρούνιας.

Πηγή Protothema.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter