Λ. Κοπάσης: Προτάσσω οικογενειακή διαδρομή, πολιτική άποψη και εργασιακή εμπειρία

0
121

Με ανακοίνωσή του ο Λευτέρης Κοπάσης, ηλεκτρολόγος μηχανικός MSc, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Χανίων με τον συνδυασμό «Η Κρήτη Μπροστά» του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη. 

Η ανακοινωση του Λ. Κοπάση:

«Μετά την τιμητική ανακοίνωση από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης και πολλά υποσχόμενο Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη μεταξύ των εξαιρετικών φίλων συνυποψηφίων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων στον συνδυασμό «Η Κρήτη Μπροστά» και αναζητώντας τα επιχειρήματα που θα συνοδεύσουν την υποψηφιότητά μου μαζί με μια «αμφιλεγόμενη» φωτογραφία, ισχυρότερα αξιολογώ την οικογενειακή μου διαδρομή, την πολιτική μου άποψη και την εργασιακή εμπειρία μου.

Με έμφαση αυτή τη φορά στο βιογραφικό μου και με την πεποίθηση ότι η συμμετοχή και η διοίκηση μιας προσπάθειας, πέραν από την επίτευξη των στόχων για την κοινωνία και τους συμπολίτες μας, έχει πάντα τη διάσταση της συνοχής της ομάδας, καλλιεργεί τη συναντίληψη και αφήνει μαζί με την ικανοποίηση για το αποτέλεσμα ισχυρούς ανθρώπινους δεσμούς που αποτελούν το ισχυρότερο κίνητρο και οδηγούν στην αυτοπραγμάτωση.

Εκλέγομαι από το 2003 στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕΤΔΚ Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τμήμα Δυτικής Κρήτης ως μέλος, πρόεδρος της Διοικούσας και μέχρι σήμερα πρόεδρός της. Με αυτή την ιδιότητα συμμετείχα στο Δ.Σ. του Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ΠΤΑ Κρήτης, στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη», και ως συνδιοργανωτής και ομιλητής στη συγκέντρωση στα Χανιά υπέρ του ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου 2015 για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από το 1996 έως το 2003 συμμετείχα ως εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών Χανίων.

Από το 1992 μέχρι σήμερα είμαι μηχανικός του Ο.Α.ΔΥ.Κ. (Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης), στα Κοινοτικά Προγράμματα και στην Τεχνική Υπηρεσία, προϊστάμενος στο τμήμα έργων Η/Μ, με εργοληπτικό πτυχίο Β τάξης ΜΕΚ, ως τεχνικός ασφαλείας του Οργανισμού το 2002 – 2012, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο το 2000 – 2006.

Από το 2013 έως το 2016 θήτευσα ως ο πρώτος διευθύνων σύμβουλος του Ο.Α.Κ. Α.Ε. (Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης) από την ίδρυσή του, μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Χανίων Α.Ε., και μέλος στο ΔΣ του Ινστιτούτου Τηλεπικοινωνιών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Από το 2007 όταν εκλέχτηκα έως το 2010 δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας του Δήμου Χανίων και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου με δήμαρχο τον Κυριάκο Βιρβιδάκη, εκλεγμένο μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΤΕΔΚ (Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων) Χανίων, και προγενέστερα συμμετείχα ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης «ΚΥΔΩΝ» 1998 – 2002, πρόεδρος αντιπρόεδρος και μέλος επιτροπών του Δήμου Χανίων από το 1995.

Από το 2003 έως το 2012 διατέλεσα διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΙΣΑ Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Χανίων με πρόεδρο τη Χαρά Μυλωνάκη.

Από το 2009 έως το 2012 πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου ΦοΔΣΑ Φορέων Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων από την ίδρυσή του.

Από το 2009 έως το 2014 μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας και του Τεχνολογικού Πάρκου του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Είμαι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων ενταγμένος στο μητρώο Εκπαιδευτών Σ.Ε.Κ. του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. με αρ. μητρώου ΕΒ15483/10.8.2007 και ασχολήθηκα ως μελετητής ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αδειών δόμησης και πυρασφάλειας.

Το 2007 συμμετείχα ως εκπρόσωπος από την Ελλάδα στο πρόγραμμα International Visitor Leadership Program, Project for Young European Leaders for Social, Political & Economic Issues 17 Σεπ-5 Οκτ 2007 του U.S. Department of State σε Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη, Κλήβελαντ Οχάιο, Σάουθ Καρολάινα, Καλιφόρνια.

Είμαι μέλος της Ένωσης Σφακιανών Ν. Χανίων και πρόεδρος από το 1996 έως το 1998, μέλος του Συλλόγου Αραδενιωτών «ο Φάραγκας», μέλος του ΑΣΟΧ (Αθλητικού Σκοπευτικού Συλλόγου Χανίων), μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου «Χρυσόστομος».

Απευθύνομαι με αίσθημα ευθύνης σε κάθε ένα Χανιώτη διεκδικώντας να είμαι επιλογή σου για την εκλογή του επερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης».