Λ. Κοπάσης για το οικόπεδο του Αγίου Ονουφρίου: «Ανήθικες και Παράνομες Αποφάσεις;»

0
101

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Χανίων, Λευτέρης Κοπάσης για την υπόθεση της παραχώρησης του οικοπέδου του Αγίου Ονουφρίου από την εκκλησία στον δήμο Χανίων. Στην δήλωση του μεταξύ άλλων ο κ. Κοπάσης κάλεσε τον Δήμαρχο Χανίων να αποδείξει την ακρίβεια των λόγων του.

Η ανακοίνωσή του Λευτέρη Κοπάση:

«Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης στην οποία είμαι μέλος, συχνά συζητά και εγκρίνει εισηγήσεις Προγραμματικών Συμβάσεων και την Διάθεση Πιστώσεων για μελέτη, κατασκευή ή αποκατάσταση μετά από αιτήματα Εκκλησιαστικών Φορέων και Ιερών Ναών.

Οι φορείς αυτοί ως ΝΠΔΔ ακολουθούν σύνθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες και πάντα γνώμονας έκφρασης της θετικής μου γνώμης ήταν η αμέριστη εμπιστοσύνη στις διαδικασίες και η εκτίμηση προς τους συγκεκριμένους φορείς και το έργο τους όσο και την Εκκλησία της Κρήτης γενικότερα.

Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε σφοδρή κριτική με αναφορά σε πρακτικές που ακολουθήθηκαν από Εκκλησιαστικό Φορέα στα Χανιά, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της εν λόγω Ενορίας και το Μητροπολιτικό Συμβούλιο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το θέμα ήταν η αξιοποίηση κληρονομιάς από δωρεά ακινήτου, όπου δεν θα μπορούσαν εκ των πραγμάτων να ισχύουν οι φήμες, με δεδομένη την αναγκαία τήρηση αυστηρών διαδικασιών τόσο από τους ίδιους τους εκκλησιαστικούς φορείς όσο και των υπηρεσιών παρακολούθησης των αποφάσεων τους όπως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Δυστυχώς ανακοινώθηκαν θεσμικά και δημόσια υπόνοιες για αποφάσεις και ενέργειες, ‘’παράνομες και ανήθικες’’, οι οποίες εφόσον ισχύουν κλονίζουν την εμπιστοσύνη όλων, λόγος για τον οποίο οφείλεται από τους εμπλεκόμενους να επιχειρηματολογήσουν και να αποδείξουν την ακρίβεια των λεγομένων τους.

Όπως ανέφερα σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης προσωπικά απορρίπτω παρόμοιες πρακτικές ατεκμηρίωτων καταγγελιών και φημών, ενώ εφόσον οι καταγγελίες ισχύουν υποχρέωση όλων μας είναι η σε βάθος διερεύνηση και αποσαφήνιση.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter