Λ. Αυγενάκης: «Οι Έλληνες από τον κ. Τσίπρα θα θυμούνται εξαπάτηση, φόρους, Πρέσπες και διχασμό»

0
21

«Το έχει περιγράψει ο Πρόεδρος μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με μόνο 11 λέξεις: «Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στην εκδήλωση θέμα: «Πρόταση ΝΔ: Αναγκαία η μείωση της φορολογίας για την επιβίωση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Η Αλλαγή που Αξίζουμε», στο νομό Ηρακλείου.

Στην ομιλία του ο Λ. Αυγενάκης μεταξύ άλλων είπε: 

 Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την εξουσία εφάρμοσε τόσο καταστροφικές πολιτικές για την οικονομία, που έχουν οδηγήσει όλους εσάς, όλους εμάς σε μια οικονομική παράλυση, σε μια στασιμότητα, σε μια εξαθλίωση.

 Μαζί, έχει χαθεί και τα τελευταία 4 χρόνια, η μεσαία τάξη. Η τάξη η οποία είναι η καρδία της Ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, που οι μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις αντανακλούν το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, που δίνουν θέσεις εργασίας σε νέους, σε οικογένειες, σε κάθε λογής εξειδίκευση και δυναμικό. Αυτή η μεσαία τάξη έγινε βορά στην υπεροφορολόγηση της «πρώτη φορά αριστερά».

 Τι θα θυμούνται οι Έλληνες από τον κ. Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ; Θα θυμούνται τέσσερα πράγματα τα οποία θέλω να θυμάστε και εσείς. Σας τα λέω συνοπτικά. Τα ψέματα και την εξαπάτηση. Το πώς έταζε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, θα αυξήσει τις συντάξεις και θα μπορέσει με κάποιο μαγικό τρόπο να σας κάνει όλους πλουσιότερους. Σας εξαπάτησε και σας κορόιδεψε. Να θυμάστε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ με ένα νόμο και με ένα άρθρο, τον οποίο ήρθε να τον αυξήσει και να σας επιβαρύνει και άλλο με φόρους τους οποίους δεν αντέχετε.

 Οι πολίτες θα θυμούνται τους φόρους, το γεγονός ότι διέλυσε τη μεσαία τάξη. Το γεγονός ότι πήρε από τους παραγωγικούς Έλληνες πολύ περισσότερα από όσα χρειαζόντουσαν και τους οποίους τιμώρησε με την πολιτική του. Θα θυμούνται τη συμφωνία των Πρεσπών και τα αισθήματα απογοήτευσης, προδοσίας, ταπείνωσης τα οποία αισθάνθηκαν οι Έλληνες. Θα θυμούνται όμως και τον διχασμό και το δηλητήριο με το οποίο δυστυχώς μπόλιασε την πολιτική ζωή του τόπου.  Ένα δηλητήριο και ένας διχασμός ο οποίος δυστυχώς, φίλες και φίλοι, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Θα θυμούνται έναν κύριο Τσίπρα ο οποίος προσπαθεί και σήμερα ακόμα να διχάσει την ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό μιλάμε για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.

 Το οικονομικό μας πρόγραμμα είναι ξεκάθαρο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Το έχει περιγράψει ο Πρόεδρος μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με μόνο 11 λέξεις: «Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

 Καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας γιατί μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε πλούτο, θα φέρουμε πίσω το επιστημονικό κεφάλαιο της πατρίδας μας, θα ζωντανέψουμε την οικονομία, θα αναζωογονήσουμε το ασφαλιστικό σύστημα. Η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει φόρους και εισφορές και θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις απασχόλησης, μέσα από πολλές ιδιωτικές επενδύσεις. Φόροι από τη μία, δουλειές από την άλλη. Μόνο έτσι θα μπορέσει και πάλι να πάρει μπροστά η οικονομία.

 Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας, μέσα στο πρώτο κιόλας μήνα της νέας διακυβέρνησης, είναι να μειώσουμε τους φόρους, να ελαφρύνουμε την μικρό-μεσαία επιχείρηση, να ξαναχτίσουμε τη μεσαία τάξη.

 Η οικονομική και φορολογική μας πολιτική είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις δυνατότητες της χώρας και του πλούτου της, του εργασιακού δυναμικού της και του δημιουργικού πνεύματος της. Σκοπός μας είναι να ενδυναμώσουμε τις επιχειρήσεις και να φέρουμε πραγματικές επενδύσεις στη χώρα.

 Ιδιαίτερα για την επιχειρηματικότητα, παράλληλα των φορολογικών μέτρων και ελαφρύνσεων, επί Νέας Δημοκρατίας θα υπάρχει και επιβράβευση της συνέπειας και της τήρησης των νόμων, αλλά και αυστηρότατοι έλεγχοι των επιχειρηματιών που καταφεύγουν στη μαύρη εργασία.

 Για μας, οι επενδύσεις είναι το κλειδί για την σταθερή ανάπτυξη της χώρας. Επενδύσεις ελληνικές, σε κλάδους που έχουν προοπτική και μέλλον, όπως ο τουρισμός, η πρωτογενής παραγωγή, η τεχνολογία και η ενέργεια. Αλλά και επενδύσεις ξένες, με μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας από το εξωτερικό σε ντόπιους κλάδους οικονομίας.

 Η ασφάλεια των πολιτών είναι ίσως η σημαντικότερη υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Είναι υπόθεση αξιοπρέπειας για τους πολίτες και προϋπόθεση οικονομικής και πνευματικής προόδου για τη χώρα. Όποιος φοβάται, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος. Και όπως γνωρίζεται, μιλάμε και για ασφάλεια στο κράτος και τους οικονομικούς θεσμούς. Κανείς δε μπορεί να επενδύσει σε μια χώρα που κάθε τρεις και λίγο δημιουργεί κλίμα ρήξης με οικονομικούς παράγοντες για λόγους εντυπωσιασμού. Κανείς δε μπορεί να επενδύσει σε ένα κράτος που δεν έχει συνέχεια, που σήμερα ισχύει ένας νόμος και αύριο ένας άλλος. Άρα μιλάμε και για ασφάλεια δικαίου, και για ασφαλές πολιτικό περιβάλλον. Και αυτό μόνο η ΝΔ μπορεί να το εξασφαλίσει!

 

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter