Κριτική στη Δημοτική αρχή από τη Βαρβάρα Περράκη για μία εκδήλωση

0
223

Προβλήματα κυρίως σε ότι αφορά τον φωτισμό, είχε σύμφωνα με πληροφορίες, η φετινή εκδήλωση για το ΖΟΡΜΠΑ, που πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά, από το Δήμο Χανίων και την τοπική κοινότητα Ακρωτηρίου.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει δυσαρέσκεια αλλά και αντιδράσεις από τους θεατές, που δεν κατάφεραν να δουν, όπως θα ήθελαν, την εκδήλωση.

Η πρώην Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Βαρβάρα Περράκη, με αφορμή τα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στο Σταυρό, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Πριν 3 χρόνια είχα την ιδέα μιας σταθερής εκδήλωσης στο Σταυρό Ακρωτηριου , εκεί όπου είχαν γίνει γυρίσματα της ταινίας ΖΟΡΜΠΑΣ. Όμορφος τόπος, εμβληματική πια η τελική σκηνή της ταινίας με το γνωστό παγκοσμίως συρτάκι κι όσα γενικώς έδωσε η ταινία στην τουριστική εικόνα της Ελλάδας αλλά κι ως πολιτιστικό παραγωγό.

Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Μιχάλη Κακογιάννη.

Ονομάσαμε την εκδήλωση ZORBAS HOMELAND και ξεκινήσαμε. Το όνειρο ήταν να μη μείνει μια απλή εκδήλωση αλλά να μετεξελιχθεί ίσως σε ένα μικρό κινηματογραφικό φεστιβάλ.

Ο τόπος είναι προνομιακός και κουβαλάει και τη φήμη και τη φυσική ιδιαιτερότητα του.

Με αφορμή τη χτεσινή κατάντια κι ουσιαστικά την κατάρρευση όχι απλά μιας εκδήλωσης αλλά του δικού μου σχεδιασμού των προηγούμενων χρόνων, την έλλειψη ενδιαφέροντος για τη διεκπεραίωση της εκδήλωσης, είναι φανερό ότι χωρίς αγάπη κι ειλικρινές ενδιαφέρον για όσα αναλαμβάνει κανείς υπεύθυνα να υπηρετήσει ,δεν υπάρχει σοβαρό κι αξιόπιστο αποτέλεσμα.

Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι χόμπι, ούτε τρόπος ικανοποίησης ανεκπλήρωτων προσωπικών φιλοδοξιών.

Είναι ευθύνη κι απαιτεί σοβαρότητα, γνώση κι ευσυνειδησία. Κρίμα για την αναλγησία των εμπλεκομένων στη φετινή εκδήλωση, από την τοπική κοινότητα μέχρι το Δήμο Χανίων.