Κρήτη: Βρήκαν αυτούς που είχαν “ρημάξει” σχολεία

0
54

Εξιχνιάστηκαν, τέσσερις υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών, στο Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τρία άτομα τα οποία όπως προέκυψε είχαν ρημάξει το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνης και το 5ο Δημοτικό. 

Είχαν κλέψει μοτοσυκλέτα, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΛ.ΑΣ.:

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση τεσσάρων (4) υποθέσεων διακεκριμένων κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν στο Ρέθυμνο. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τρία άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί και αλλοδαπός.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι τρεις δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 14.09.2023 εισήλθαν δύο φορές σε σχολικό συγκρότημα αφαιρώντας φορητούς υπολογιστές και ηλεκτρονικές ταμπλέτες συνολικής αξίας 5.000 ευρώ. Επιπλέον, αφαίρεσαν από κυλικείο έτερου σχολείου χρήματα και αντικείμενα προκαλώντας παράλληλα φθορές, ενώ προέβησαν και στην κλοπή δίκυκλης μοτοσυκλέτας ημεδαπού.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας χθες (15.09.2023) εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα τρία άτομα και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν όλες οι αφαιρεθείσες ηλεκτρονικές συσκευές. Επιπλέον σε βάρος ενός εκ των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών διότι βρέθηκε να κατέχει και κατασχέθηκε αυτοσχέδιο τσιγάρο με μικροποσότητα κάνναβης.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter