Κρήτη: Τους έπιασαν με λαθραίο καπνό και φυσίγγια

0
60

Έναν 61χρονο και μια 52χρονη, που κατηγορούνται για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του Νόμου περί Όπλων, συνέλαβαν το πρωί της Δευτέρας στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με λογιστικά στοιχεία του Τελωνείου Ηρακλείου, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων από τα λαθραία καπνικά προϊόντα ανέρχεται στο ποσό των εννέα χιλιάδων διακοσίων ενενήντα επτά ευρώ και ογδόντα επτά λεπτών (€ 9.297,87)

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο Τύπου του Λιμεναρχείου

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών ηλικίας 61 και 52 ετών, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του Νόμου περί Όπλων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα Ηρακλείου, εντοπίστηκε ο 61χρονος κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, να μεταφέρει τρία (03) χαρτοκιβώτια, εντός των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά την τοποθέτηση τους σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. όχημα, 750 πακέτα τσιγάρων και 150 συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία στο σύνολό τους στερούνταν τελωνειακού ελέγχου, καθώς δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια, σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε με τη συνδρομή στελεχών του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου Ηρακλείου, με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης καπνικών προϊόντων, στην οικία που διαμένει προσωρινά ο 61χρονος, ιδιοκτησίας της 52χρονης, εντοπίστηκαν επιπλέον 292 λαθραία πακέτα τσιγάρων, 260 λαθραίες συσκευασίες καπνού των 50γρ. έκαστη, 08 πλήρη φυσίγγια των 38mm και το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ενώ τα καπνικά προϊόντα και το Ι.Χ.Ε. όχημα πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηρακλείου.