Κρήτη: Tους πέρασαν χειροπέδες για κλοπές σε σπίτια και καταστήματα

0
78

Εξιχνιάστηκαν τρείς υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε οικία και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας και τρεις ημεδαποί (2 άνδρες και 1 γυναίκα) για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Αφαίρεσαν, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές 

Εξιχνιάστηκαν χθες (28.04.2018) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, τρείς (3) υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε οικία και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 20 και 22 ετών και τριών ημεδαπών (2 άνδρες και 1 γυναίκα) ηλικίας 19, 20 και 22 ετών οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης του φαινομένου των διαρρήξεων και κλοπών και σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 22χρονος αλλοδαπός την 27.4.2018 το μεσημέρι είχε εισέλθει σε οικία και κατάστημα και αφού αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές (φορητούς υπολογιστές,tablet) στην συνέχεια πούλησε ηλεκτρονικό υπολογιστή έναντι χρηματικού ποσού σε 20χρονο αλλοδαπό.

Στην συνέχεια ο 20χρονος προχθές  27.4.2018 το απόγευμα μαζί με τον 19χρονο ημεδαπό  αφαίρεσαν από οικία κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές τα οποία πούλησαν σε ενεχυροδανειστήριο ιδιοκτησίας 33χρονης ημεδαπής.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.