Κρήτη: Το τελευταίο αντίο στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Δεικτάκη

0
67

To τελευταίο αντίο είπαν σήμερα φίλοι και συγγενείς στον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Δεικτάκη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

Ο Γιώργος Δεικτάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών το πρωί της Κυριακής 01/12, μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη το Σάββατο  στο γήπεδο του ΟΦΗ λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα με την ΑΕΚ, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους αλλά και ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο του τόπου. 

Ποιος ήταν ο Γιώργος Δεικτάκης

Ο Γιώργος Δεικτάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1946.

Από μικρός του άρεσε το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε στον ΟΦΗ, όπου αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής.

Μετά το λύκειο, σπούδασε Οδοντιατρική στην Ιταλία και την Θεσσαλονίκη.

Μετά την στρατιωτική του θητεία ασχολήθηκε με την οδοντιατρική, όπου διέπρεψε.

Ο Γιώργος Δεικτάκης ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική από το 1984 και στις εκλογές του 1986 ο κουμπάρος του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (του βάφτισε τον Γιάννη) τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ (οι εκλογές τότε έγιναν με λίστα) στην τελευταία τιμητική θέση.

Στη διάρκεια της θητείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού, ο Γιώργος Δεικτάκης διετέλεσε σύμβουλός του.

Βουλευτής με τη ΝΔ εξελέγη το 2000, το 2004 και το 2012. Επίσης το 2014 διαδέχθηκε στη Βουλή ως βουλευτής Ηρακλείου τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, που είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Ο Γιώργος Δεικτάκης δεν καταγόταν από «πολιτκό τζάκι». Όμως ο ανοιχτός χαρακτήρας του, η φιλοτιμία του και η αγάπη του προς τους ανθρώπους, ήταν τα πλεονεκτήματα που τον καθιέρωσαν στην εκτίμηση όλων των Κρητικών και όχι μόνο.

πηγή φωτογραφιών: cretapost.gr