Κρήτη: Το αέριο γέλιου δεν τους έφερε χαμόγελα τελικά

0
38

Με το επικίνδυνο υποξείδιο του αζώτου (nitrous oxide) ή αλλιώς αέριο γέλιου, φέρονται να προμήθευαν τους πελάτες τους δύο νέοι άνδρες στην Κρήτη. Στην αποθήκη του ενός βρέθηκαν υλικά για την συσκευασία και την πώληση του αερίου. Αμφότεροι συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθησαν, σήμερα (27.06.2019) πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, δύο 38χρονοι ημεδαποί για παράνομη πώληση συσκευασιών που περιείχαν αέριο γέλιου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού και δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης σε τουριστικές περιοχές, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διάθεσης και κυκλοφορίας αντικειμένων και πλαστικών μπαλονιών που περιέχουν αέριο γέλιου, σήμερα (27.06.2018) πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του ενός 38χρονου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου κατελήφθη ο άλλος 38χρονος ως υπάλληλος του εν λόγω καταστήματος να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση εντός του καταστήματος φιαλίδια-αμπούλες και μπαλόνια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-495 φιαλίδια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου,
-μηχάνημα τύπου compressor με λάστιχο δέκα μέτρων,
-475 μπαλόνια και
-5 μεταλλικά κυτία

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».