Κρήτη: Σύσκεψη για το τραγικό συμβάν στην Αγία Φωτιά

0
28

Σύσκεψη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Νεκτάριο Παπαδάκη και τον Αντιδήμαρχο Μακρύ Γιαλού, κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκη, παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας Αγίου Ιωάννου, κ. Εμμανουήλ Κυδωνάκη και της Πρώην Προέδρου της Κοινότητας και Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, κας Μαρίας Σακαδάκη στα Γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού. Η συνάντηση έλαβε χώρα, ύστερα από επιτόπια αυτοψία του Δημάρχου στην περιοχή της Αγιάς Φωτιάς και συγκεκριμένα στο σημείο όπου τα ξημερώματα της Κυριακής προκλήθηκε κατολίσθηση οδηγώντας στο θάνατο τη νεαρή γυναίκα. Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας επισκεπτόταν την περιοχή και ενημερωνόταν άμεσα για όλες τις ενέργειες που γινόντουσαν από τις Υπηρεσίες από τη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό.

Όπως τόνισε ο κος Καλαντζάκης: «Η αποκόλληση του συγκεκριμένου βράχου με τα τραγικά του αποτελέσματα ήταν ένα αναπάντεχο για όλους μας γεγονός. Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν περίμενε να γίνει κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο σημείο. Αντιθέτως, όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση τόσο ως Δήμαρχος στον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού, όσο και ως Δήμαρχος Ιεράπετρας οι αρμόδιες Υπηρεσίες δίνουν βάρος στον απέναντι βράχο, στο βράχο της περιοχής Πύργου της Κοινότητας του Αγίου Ιωάννου, για τον οποίο και όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποστείλει πολλάκις σχετικά έγγραφα στις Υπηρεσίες που έχουν αρμοδιότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι κάτω από το συγκεκριμένο σημείο τοποθετήθηκε βραχοπαγίδα, ώστε να προστατευτούν οι περιπατητές και τα οχήματα από κατολισθήσεις βράχων.

Το τραγικό αυτό συμβάν δεν πρέπει φυσικά να ταυτίζεται με την οικοδομική δραστηριότητα και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Αγιάς Φωτιάς.

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για εξεύρεση λύσεων πέρα από την περιοχή της Αγιάς Φωτιάς και σε άλλες περιοχές του Δήμου της Ιεράπετρας που κρίνονται αναγκαίες άμεσες παρεμβάσεις οι οποίες είναι καταγεγραμμένες και έχουν ενημερωθεί οι Υπηρεσίες που έχουν αρμοδιότητα, όπως είναι για παράδειγμα η ανάγκη συντηρήσεων στα οδοστρώματα που έχουν υποστεί καθιζήσεις, η αναγκαιότητα τοποθέτησης μπαρών προστασίας, η βελτίωση του δρόμου «Μύρτος-Τέρτσα» κ.α., προκειμένου να μη θρηνήσουμε και σε αυτές τις περιπτώσεις θύματα.

Θέλω να ευχαριστήσω τις Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας και ιδιαίτερα την Πολιτική Προστασία που από την πρώτη στιγμή ήταν παρούσες στο τραγικό συμβάν, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία, τον Σύλλογο Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννου και όλους τους εθελοντές που έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν τόσο για να απεγκλωβίσουν και να σώσουν την άτυχη γυναίκα, όσο και για να βοηθήσουν την οικογένειά της».

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter