Κρήτη: Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο την ερχόμενη εβδομάδα

0
288

Καλοκαιρινή αναμένεται η ερχόμενη εβδομάδα στην Κρήτη. 

Μετά τον αιφνιδιασμό από τον καιρό, σήμερα Σάββατο με την απότομη ενίσχυση του Βορείου ρεύματος, που έφερε αυξημένες συννεφιές και πτώση της θερμοκρασίας στο νησί, χαρακτηριστικά που θα διατηρηθούν και αύριο Κυριακή στην ανατολική Κρήτη, κυρίως στην περιοχή του Λασιθίου, ο καιρός γίνεται και πάλι απότομα καλοκαιρινός.

Πιο συγκεκριμένα αύριο Κυριακή στην Κρήτη, το Βόρειο ρεύμα θα διατηρηθεί αρκετό εξασθενημένο, με αποτέλεσμα, η θερμοκρασία να μην ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Από τη Δευτέρα όμως το σκηνικό του καιρού αλλάζει εντελώς.

Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν εντελώς και η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να προσεγγίσει ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου, σε ένα σκηνικό που διαμορφώνεται σε εντελώς καλοκαιρινό πλέον. 

Η πρόγνωση του καιρού για Κυριακή και Δευτέρα σύμφωνα με το meteocrete.gr

Κυριακή

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες έως αργά το βράδυ καλός καιρός. Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΒΑ, εντάσεως από 2 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα

Καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 3 μποφόρ από ΒΒΑ έως Δ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την πρόβλεψη για την εξέλιξη της θερμοκρασίας στα Χανιά την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με το foreca.gr