Κρήτη: Στο φουλ ακόμη ο τουρισμός!

0
85

Τίποτα δεν έχει να ζηλέψει ο Σεπτέμβριος φέτος από τον Αύγουστο, αφού η κίνηση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” η κίνηση των επιβατών συνεχίζει με υψηλούς ρυθμούς και το φθινόπωρο. Ομοίως και η πληρότητα στα μεγάλα ξενοδοχεία που σε πολλές περιπτώσεις η πληρότητα αγγίζει το 100% και δεν έχουν διαθέσιμα δωμάτια για να εξυπηρετήσουν την αυξημένη τουριστική κίνηση του Σεπτεμβρίου και αναζητούν κρεβάτια σε άλλα ξενοδοχεία.

“Φυσικά και είναι θετικό που είμαστε γεμάτοι” δήλωσε ο τουριστικός επιχειρηματίας Μανόλης Παπακαλιάτης προσθέτοντας ότι πάρα πολλές κρατήσεις το φθινόπωρο έχουν γίνει με ειδικές εκπτώσεις και προσφορές. “Ευτυχώς που σημειώθηκε αύξηση από την ρωσική αγορά και λέμε πάλι καλά για την κίνηση που υπάρχει” σχολίασε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου ο αριθμός των αφίξεων έφθασε τα 2,5 εκατομμύρια και σήμερα ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα τον Σεπτέμβριο με πτήσεις εσωτερικού αφίχθησαν 54.090 επιβάτες (έναντι 46.491 πέρυσι) αύξηση 16,34%, ενώ με πτήσεις εξωτερικού αφίχθησαν 479.450 επιβάτες (έναντι 427.324 πέρυσι) δηλαδή η αύξηση έφθασε το 12,2%. Ο κ. Πλιάκας λέει ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι θα πάει καλά και ο Οκτώβριος και η σεζόν θα κλείσει με μέσο όρο αύξησης 10%.

TUI Γερμανίας: Ελάτε στην Κρήτη το φθινόπωρο

Εν τω μεταξύ τη δεύτερη θέση στην κατάταξη της TUI Γερμανίας με τους δημοφιλέστερους προορισμούς για διακοπές αυτό το φθινόπωρο καταλαμβάνει η Ελλάδα. Σύμφωνα με την κατάταξη, οι Γερμανοί προτιμούν να ταξιδεύουν το φθινόπωρο σε προορισμούς που διατηρούν υψηλές θερμοκρασίες και καλό κλίμα.

Εξάλλου η TUI διαφημίζει την Κρήτη ως προορισμό για ταξίδια της τελευταίας στιγμής το φθινόπωρο, κατόπιν ειδικής συνεργασίας με το υπουργείο τουρισμού για την επέκταση της τουριστικής περιόδου ως το Νοέμβριο.