Κρήτη: Στη Μεσαρά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά τα επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα

0
48

Τα επτά καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού, στο Δήμο Φαιστού, έχουν κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και έχουν σημάνει γενικό συναγερμό στην περιοχή.

Σήμερα στο Δήμο Φαιστού, θα βρεθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για να εξετάσει από κοντά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Η Δημοτική Αρχή συστήνει ψυχραιμία και ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές σήμερα Δευτέρα, μετά τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα σε αυτοδιοικητικούς.

Ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, σε ανάρτησή του, το βράδυ της Κυριακής, σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει:

Ξέρουμε όλοι πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό. Κάνεις δεν είναι άτρωτος.
Έχουμε επίσημα 7 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.
Ως δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή θέσαμε πρώτα και πάνω απ’ όλα τη δημόσια υγεία.
Γι’ αυτό και προχωρήσαμε προληπτικά σε απολύμανση του Κουσέ αλλά και του Δημαρχείου ήδη από την Παρασκευή.
Υποβάλαμε σε προληπτικά τεστ όλο το προσωπικό του Δήμου που είχε άμεση συνεργασία με τους Αντιδημάρχους και τις στενές επαφές τους, με όλα τα τεστ να βγαίνουν αρνητικά.
Κρατάμε κλειστό το δημοτικό κατάστημα για μια ημέρα προληπτικά όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους γιατρούς, την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Υγείας.
Οι προσπάθειες συνεχίζονται ενώ προχωράμε στην απολύμανση στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, στα ιατρεία Ζαρού και Τυμπακίου καθώς και στα Δημοτικά Καταστήματα Ζαρού και Τυμπακίου.
Προχωράμε σταδιακά και οργανωμένα με γνώμονα την ασφάλεια του προσωπικού στο Δήμο και των πολιτών που τον επισκέπτονται με στόχο να επιστρέψουμε το ταχύτερο δυνατό στην κανονικότητα.
Γι’ αυτό απαιτείται και προσωπική ευθύνη. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα, απολυμαινουμε συχνά τα χέρια μας. Μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.