Κρήτη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. “δίδυμο” με έφεση στις διαρρήξεις σπιτιών

0
94

Συνελήφθησαν δύο άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Οι συλληφθέντες είχαν κλέψει 16 συνολικά σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το αναλυτικό δελτίο της ΕΛ.ΑΣ.: 

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, συνολικά δεκαέξι (16) υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Συνελήφθησαν σήμερα (16.05.2020) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο άτομα (ημεδαπός και αλλοδαπός) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα σήμερα (16.05.2020) τα ξημερώματα οι παραπάνω δράστες συνελήφθησαν κατά το χρόνο που εισήλθαν σε οικία ημεδαπού στο Ηράκλειο και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και τη συνδυαστική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 22.02.2020 έως και την 16.05.2020 οι δύο συλληφθέντες από κοινού, είχαν διαπράξει δώδεκα (12) κλοπές (6 τετελεσμένες και 6 απόπειρες) σε οικίες σε περιοχές του Ηρακλείου, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, φιάλες αλκοολούχων ποτών και διάφορα αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας σχεδόν 25.000 ευρώ.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι ο ημεδαπός, κατά το χρονικό διάστημα από 27.07.2012 έως την 18.02.2018 είχε διαπράξει επιπλέον τρεις κλοπές σε οικίες αφαιρώντας κοσμήματα αξίας 6.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ημεδαπού βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες και κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ κατασχέθηκε και δίκυκλη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του αλλοδαπού ως μέσα διάπραξης κλοπών.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.