Κρήτη: Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου που έπεσε στο κενό από ύψος 5 μέτρων

0
145

Ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα περίπου στις 16:30 σήμερα, ένας άνδρας 60 ετών, έπεσε από μεγάλο ύψος 5 μέτρων στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο. 

Από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Στο ίδιο έργο θεατές, με ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα να έρχεται να προστεθεί στην ήδη μακρά λίστα των εργατικών ατυχημάτων στον νομό Ηρακλείου.

Ένας άντρας, εν ώρα εργασίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που υπέστη όταν έπεσε από ύψος 5 μέτρων.

Ο άτυχος άντρας, εργαζόμενος σε κατασκευαστική εταιρεία εκτελούσε εργασίες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου.

Στην προσπάθεια του να ανέβει με ανυψωτικό μηχάνημα, κλαρκ, στην ταράτσα του κτηρίου, γλίστρησε, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει στο κεφάλι.

Το ΕΚΗ παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις  και ζητάει από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν τα αίτια του σοβαρού αυτού ατυχήματος και να δοθούν άμεσα απαντήσεις για το αν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης, ώστε να αποδοθούν και οι σχετικές ευθύνες.