Κρήτη: Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά | Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

0
81
φωτο από goodnet.gr

Σε ύφεση είναι από το πρωί της Κυριακής, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στο Ροδάκινο στο Ρέθυμνο και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Στο σημείο επιχείρησε μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, με 30 οχήματα, 90 άτομα, 3 εναέρια μέσα, 3 υδροφόρες, της περιφέρειας και εθελοντές. 

Στην περιοχή παραμένει μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας για το φόβο αναζοπύρωσης.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί προανάκριση το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου.

Πολύ υψηλός την Κυριακή ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για σημερα σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, καθώς και σε νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην Περιφέρεια Κρήτης σύμφωνα με τον χάρτη ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς είναι υψηλός. 

“Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Αυξημένες θα είναι οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις» ανέφερε η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος.

Με ανακοίνωσή της η ΓΓΠΠ ενημερώνει τους πολίτες να μην ανάψουν φωτιά και συνιστά σε όλους μεγάλη προσοχή.

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter