Κρήτη: “Ποντικοί” αυθεντία στις κλοπές σπιτιών | Είχαν “βάλει” χέρι σε 23 οικίες σε Χανιά και Ηράκλειο

0
200

Ούτε ένα, ούτε δυο αλλα 23 σπίτια είχαν ξαφρίσει 2 αλλοδαποί τόσο στα Χανιά όσο και στο Ηράκλει. Οι δυο αλλοδαποί που συνελήφθησαν είχαν αφαiρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές, διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα, συνολικής χρηματικής αξίας η οποία ανέρχεται στις 14.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το αναλυτικό δελτίο της ΕΛ.ΑΣ.:

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είκοσι τρεις (23) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου και στα Χανιά. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 06.07.2020 έως και 29.09.2020, οι δύο αλλοδαποί διέπραξαν συνολικά είκοσι τρεις (23) κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες και συγκεκριμένα είκοσι μία περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και μία στα Χανιά.

Κατά τη διάρκεια της συνολικής τους δράσης αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα ηλεκτρικές συσκευές, είδη ένδυσης, διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται σχεδόν στις 14.000 ευρώ.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν άμεσα οι δύο αλλοδαποί, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους ίδιους, στην οικία και στο όχημα τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα τα οποία είχαν αφαιρέσει από οικία και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter