Κρήτη: “Έσπασαν” τα ισόβια για την 29χρονη που σκότωσε τον γείτονα της

0
197

Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε η 29χρονη για την δολοφονία του γείτονα της το 2017, υπόθεση που εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο στο Ηράκλειο.

Στην 29χρονη που πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και άλλα τέσσερα χρόνια για παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία, επιβλήθηκαν συνολικά 17χρόνια κάθειρξης, 15 έτη για την ανθρωποκτονία μειωμένου καταλογισμού και 2 έτη για παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της, τονίζοντας ότι θα πρέπει να της αναγνωριστεί ότι όταν τέλεσε την ανθρωποκτονία βρισκόταν υπό καθεστώς μειωμένου καταλογισμού, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός ταυτίζεται με το πόρισμα της ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνης. Επιπρόσθετα ανέφερε ότι σε ανύποπτο χρόνο είχαν προκύψει δεδομένα που συνηγορούν υπέρ του μειωμένου καταλογισμού.

Η 29χρονη κατά την απολογία της ανέφερε πως δεν θυμάται τίποτα από το τραγικό συμβάν, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Είπε μάλιστα πως υπήρχε αμοιβαία αγάπη για το θύμα και την οικογένεια του και ότι την είχαν βοηθήσει επισημαίνοντας πως δεν είχε σκοπό να προκαλέσει κακό.

Παράλληλα ανέφερε ότι θέλει βοήθεια με σωστή ψυχιατρική παρακολούθηση, καθώς όλη μέρα στο ψυχιατρείο της χορηγούνται χάπια τα οποία της προκαλούν προβλήματα στομαχικής φύσεως, σημειώνοντας πως είναι συνεχώς βυθισμένη, απόρροια των φαρμάκων.

Η κατηγορούμενη, αναφέρθηκε και στα δύσκολα παιδικά χρόνια και την βεβαρημένη κατάσταση που είχε ως παιδί. Όπως είπε στην ηλικία των 12 υπέστη βιασμό, ενώ εκδιδόταν και από έναν μαστροπό γεγονότα που την ώθησαν στην χρήση ουσιών από νεαρή ηλικία.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr