Κρήτη: Πρόστιμο σε διάσημο Γάλλο σεφ που ήρθε στα μέρη μας για να βρει κρητικά βότανα

0
41

Πρόστιμο για βραβείο… Michelin ήταν αυτό που επιβλήθηκε πριν λίγα 24ωρα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου!

Συγκεκριμένα το πρόστιμο ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ που βεβαιώθηκε, αφορά σε έναν από τους πιο γνωστούς Γάλλους επιχειρηματίες στο χώρο της γαστρονομίας, της εστίασης και όχι μόνο με πολλές διακρίσεις των προϊόντων που εμπορεύεται, ο οποίος έφτασε στην Κρήτη με το σκάφος του για να αγοράσει βότανα, όμως έκανε το λάθος και παραβίασε τα μέτρα κατά της διασποράς του κοροναϊού!

Πρόκειται για μια σημαντική μορφή στο χώρο της γαστρονομίας, με πολλά αφιερώματα στην επαγγελματική του δραστηριότητα από τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης του κόσμου. Και γιατί αυτό;

Διότι, ο Γάλλος επιχειρηματίας ταξιδεύει με ένα ιστιοφόρο σε όλη την υφήλιο για να προμηθευτεί και να μεταφέρει με το σκάφος του τα πιο ποιοτικά μπαχαρικά και βότανα από όλο τον κόσμο!

Αυτή τη φορά στο πρόγραμμα των ταξιδιών του αυτών συμπεριέλαβε και την Κρήτη, για την απόκτηση «άγριων βότανων», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του.

Ο 51χρονος την περασμένη Τρίτη ερχόμενος από τη δυτική Κρήτη μαζί με έναν ακόμη συνεργάτη του με τον οποίο συνταξιδεύει, ζήτησε να δέσει το σκάφος στο λιμάνι του Ηρακλείου. Ενημερώθηκε από λιμενικούς ότι λόγω των μέτρων για την πανδημία απαγορεύεται να δέσει στο λιμάνι, ενώ δεν επιτρέπεται να κατέβουν και στη στεριά.

Το σκάφος αγκυροβόλησε, όμως, εντός της λιμενολεκάνης. Αμέσως κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και η επιβολή του σχετικού προστίμου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, με το που βεβαιώθηκε το πρόστιμο, ο ίδιος το πλήρωσε σχεδόν αμέσως.

Το ταξίδι στην Κρήτη

Αυτό που έχει επίσης αξία να αναφερθεί είναι ο λόγος της επίσκεψής του στην Κρήτη. Πληροφορίες σημειώνουν ότι ήρθε στο νησί για να προμηθευτεί από παραγωγούς βότανα προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει στις επιχειρήσεις του. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι προμηθεύτηκε περίπου μισό τόνο θυμάρι, ρίγανή και δίκταμο.

ΠΗΓΗ: patris.gr