Κρήτη: Που είναι κλειστά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

0
180

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα σε Χανιά, Ηράκλειο και Λασίθι, σύμφωνα με τους Εμπορικούς Συλλόγους, καθώς δεν έχει τεθεί σε ισχύ η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων από 1 έως 15 Μαΐου. 

Και αυτό γιατί με απόφαση των Αντιπεριφερειαρχών οι ενδιάμεσες εκπτώσεις μετακινήθηκαν χρονικά, για τα διαστήματα από 1 – 15 Μαρτίου και από 1 – 15 Σεπτεμβρίου.

Αντίθετα η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων από 1 έως 15 Μαΐου, έχει τεθεί σε ισχύ στον νομό Ρεθύμνου και έτσι σήμερα στο Ρέθυμνο τα καταστήματα θα λειτουργήσουν προαιρετικά από τις 11.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ.

Σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων αναφέρεται:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ενημερώνει τα μέλη του, συναδέλφους μικρούς εμπόρους, ότι δεν υπάρχει ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος (1 έως 15 Μαΐου). Επίσης τα καταστήματα δεν δικαιούνται να ανοίξουν προαιρετικά την Κυριακή 6 Μαΐου.

Η παράβαση του Νόμου (4177) επισύρει ποινές και αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό. Για άλλη μια φορά οι απαιτήσεις των πολυεθνικών και των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων βρήκαν συμπαραστάτες την Αντιπεριφέρεια Χανίων, την ΕΣΕΕ και τον συνδυασμό «Ενωμένοι Έμποροι Χανίων».

Όλοι αυτοί πρότειναν και εφάρμοσαν ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο από 1 έως 15 Μαρτίου 2018 μην ακούγοντας την πρόταση του θεσμοθετημένου οργάνου των εμπόρων, του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην ουσία είναι ένα μέτρο που κατά κοινή ομολογία δεν βοηθάει καμία μικρή εμπορική επιχείρηση στην επιβίωσή της. Καταγγέλλουμε την ενέργεια των πολυεθνικών και των εμπορικών αλυσίδων που παραπλανητικά και αθέμιτα προέβησαν σε ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο.

Καλούμε τους καταναλωτές να συνεχίσουν να στηρίζουν τη μικρή εμπορική επιχείρηση. Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίζουν να στηρίζουν τις δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, που είναι οι μόνες που βοηθούν στη λειτουργία και στην επιβίωσή μας.

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter