Κρήτη: Πως θα λειτουργήσουν από την Πέμπτη τα σχολεία

0
246

Με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης θα λειτουργήσουν από την Πέμπτη, τα Λύκεια σε όλη την Κρήτη, καθώς σταματούν τα δια ζώσης μαθήματα, μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας.

Τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια στις ΠΕ Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου θα συνεχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους, ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου που  εντάσσεται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου τα σχολεία κλείνουν και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Από τη Διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι:

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου εντάσσεται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου από την Πέμπτη 05/03/2021 έως και την Παρασκευή 12/03/2021.
Ως εκ τούτου όλες οι σχολικές μονάδες της ΔΙΠΕ Ηρακλείου θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση.
Αναλυτικότερα, για τα Νηπιαγωγεία το ωράριο τηλεκπαίδευσης είναι 14.10 έως 16.20. Για τα Δημοτικά Σχολεία το ωράριο τηλεκπαίδευσης είναι 14.10 έως 17.20. Για το διάστημα αυτό, τόσο τα Νηπιαγωγεία όσο και τα Δημοτικά θα λειτουργούν με το ήδη καταρτισμένο πρόγραμμα.
Ως προς τις εγγραφές των μαθητών για το σχολικό έτος 2021-2022:
•Προς το παρόν, για την εγγραφή μαθητών στην Α’ τάξη, η αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά μέσω e-mail. Για διευκρινήσεις συστήνεται η επικοινωνία με την αντίστοιχη σχολική μονάδα.
•Οι εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.
Σε κάθε περίπτωση, περαιτέρω διευκρινήσεις θα δοθούν με την κοινοποίηση της αντίστοιχης ΚΥΑ το αμέσως προσεχές διάστημα.