Κρήτη: Παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ ο άνδρας που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί| φώτο

0
153

Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις για τον Σύρο που το πρωί της Δευτέρας ανέβηκε στην Κρήνη Μπέμπο στην Πλατεία Κορνάρου στο Ηράκλειο και απειλούσε να αυτοπυρποληθεί μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών, αλλά κυρίως των τριών παιδιών του.

Ο ειδικός διαπραγματευτής μες την βοήθεια αραβόφωνων διερμηνέων τον έπεισε να μην πραγματοποιήσει την απειλή του. Με σκάλα οι πυροσβέστες τον βοήθησαν να κατέβει βάζοντας τέλος στη αγωνία των παιδιών του και της συζύγου του. Μόλις κατέβηκε έπεσε με δάκρυα στα μάτια στην αγκαλιά της οικογένεια του.

Το θρίλερ άρχισε περίπου στις 10 το πρωί της Δευτέρας, όταν ο άνδρας μέσα στην απελπισία του ανέβηκε στην Κρήνη και απειλούσε να αυτοπυρποληθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 40χρονο Παλαιστίνιο ο οποίος βγήκε οικειοθελώς από το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων. Μετά από μήνες θέλησε να ενταχθεί και πάλι στο πρόγραμμα, ωστόσο είχε λήξει.

Στο σημείο επικράτησε πανικός, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Μετά από μια και πλέον ώρα ο Σύρος αποφάσισε να κατέβει και αν επιστρέψει σώος και αβλαβής στην οικογένειά του.

Φωτογραφίες από cretapost.gr και neakriti.gr