Κρήτη: Οι κάλπες «μπλοκάρουν» τους πολιτικούς γάμους

0
32

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης Ληξιαρχείου, Αλλοδαπών & Μετανάστευσης και το Γραφείο Δημοτολογίου-Μητρώων-Εκλογών του Δήμου Ρεθύμνης, για δύο εβδομάδες της περίοδο των εκλογών δεν θα τελούνται πολιτικοί γάμοι, τόσο στον τοπικό Δήμο, όσο και στις Δημοτικές Ενότητες.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Δ. Ρεθύμνης

Σας κάνουμε γνωστό, ότι στις 26 Μαΐου 2019 θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την ανάδειξη Περιφερειακών Αρχών. Επιπλέον έχει θεσπιστεί νέο εκλογικό σύστημα με το Ν, 4555/2018 (Πρόγραμμα Κλεισθένης), με το οποίο πιθανόν να διεξαχθούν επαναληπτικές περιφερειακές εκλογές στις 2 Ιουνίου 2019.

Ενημερώνουμε τους Δημότες ότι τις δύο εβδομάδες των εκλογών, δηλαδή το διάστημα από 20 Μαΐου 2019 έως και 2 Ιουνίου 2019 ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΟΥΝ πολιτικοί γάμοι, τόσο στο Δήμο Ρεθύμνου (Δημαρχείο Ρεθύμνου, Αίθουσα Αγίου Λαζάρου, Φορτέτζα και άλλους Δημοτικούς Χώρους), όσο και στις Δημοτικές Ενότητες, δηλαδή Δ.Ε. Αρκαδίου, Δ.Ε. Νικ. Φωκά, Δ.Ε. Λαππαίων (στα Δημαρχεία και στους δημοτικούς και κοινοτικούς χώρους αυτών των Ενοτήτων). Η μη τέλεση πολιτικών γάμων είναι επιβεβλημένη, δεδομένου ότι τις δύο (2) αυτές εβδομάδες όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου Ρεθύμνης και των Δημοτικών Ενοτήτων θα είναι επιφορτισμένες με τη διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών, καθώς και την εξυπηρέτηση των δημοτών – πολιτών.

Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών και των επισκεπτών – τουριστών της πόλης μας.