Κρήτη: Νέα απάτη με αυτοκίνητα-Πήρε την προκαταβολή και έγινε καπνός

0
283

Εξπέρ στις απάτες αποδεικνύεται ένας 46χρονος από πόλη της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος μετά τα φέσια και την κοροϊδία σε βάρος πολλών ατόμων στη γενέτειρά του και στην Αθήνα, επέκτεινε τη δράση του και στο Ηράκλειο.

Ο 46χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για το αδίκημα της απάτης, κατάφερε να πείσει και τέσσερα άτομα που μένουν στο Ηράκλειο (τρεις Ηρακλειώτες κι ένας αλλοδαπός) να αγοράσουν μισοτιμής αυτοκίνητα από τη Γερμανία, όπου τους έλεγε ότι διαμένει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά.

Ο συγκεκριμένος χρησιμοποιώντας από τη μία το καλό όνομα που έχει συγγενικό του πρόσωπο στο χώρο της εμπορίας οχημάτων και από την άλλη την πειθώ και τον «αέρα» του επιτυχημένου επιχειρηματία, κατάφερε να αποσπάσει μόνο από τους τέσσερις κατοίκους του Ηρακλείου περίπου 12 χιλιάδες ευρώ.

Στην αναφορά της αστυνομίας τονίζεται ότι μετά από την προανάκριση που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, ο 46χρονος με το πρόσχημα της πώλησης οχημάτων, τα οποία θα εισήγαγε από την αστυνομία, έπεισε τους τέσσερις κατοίκους του Ηρακλείου, οι οποίοι προχώρησαν σε μήνυση σε βάρος του, να του καταβάλουν με την έκδοση σχετικών τηλεφωνικών επιταγών money express των ΕΛΤΑ αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από έναν 50χρονο που μένει σε χωριό του δήμου «Νίκος Καζαντζάκης» το ποσό των 1500 ευρώ. Από έναν 42χρονο Αλβανό, ο οποίος διαμένει σε χωριό του δήμου Αρχανών Αστερουσίων απέσπασε το μεγαλύτερο ποσό από τους υπόλοιπους τρεις και συγκεκριμένα, πεντέμισι χιλιάδες ευρώ. Από έναν 47χρονο Ηρακλειώτη κατηγορείται ότι πήρε για να του στείλει αυτοκίνητο από τη Γερμανία 3500 ευρώ κι από έναν 28χρονο Ηρακλειώτη 2100 ευρώ.

Ο 46χρονος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, συνομιλούσε με τους «πελάτες» του με την εφαρμογή διαδικτυακών κλήσεων viber, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει εξαφανιστεί και δεν απαντά σε καμία από τις τηλεφωνικής κλήσεις που του κάνουν τα άτομα που του εμπιστεύτηκαν τα χρήματά τους.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για απάτη, αλλά και, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο καταδικαστικές αποφάσεις, με ποινή φυλάκισης τριών ετών η κάθε μία από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για απάτη.

«Του τηλεφωνούσα και με καθησύχαζε»

Ο 42χρονος από την Αλβανία, ο οποίος κατέβαλε και το μεγαλύτερο ποσό (5,5 χιλιάδες ευρώ) μιλώντας χθες στην «Π» μας είπε ότι πήγε «συστημένος» στον 46χρονο, γιατί είχε ακούσει ότι εμπορεύεται αυτοκίνητα σε πολύ καλές τιμές.

«Ένας φίλος μου είπε ότι θα μπορούσα να πάρω αυτοκίνητο από το συγκεκριμένο. Στην αρχή του έστειλα 1500 ευρώ για να «κλείσουμε» το αυτοκίνητο που με ενδιάφερε» ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Μετά από 15 ημέρες μου είπε ότι το αυτοκίνητο σύντομα θα είναι δικό μου, αλλά θα έπρεπε ότι θα πρέπει να στείλω και τα υπόλοιπα τέσσερα χιλιάρικα για να μου το στείλει στην Κρήτη.

Είχαμε καθημερινή επαφή. Μου είπε ότι το αυτοκίνητο φορτώθηκε και πως σύντομα θα το μπει από τον Πειραιά στο καράβι για να έρθει στο Ηράκλειο. Οι ημέρες όμως περνούσαν και το αυτοκίνητο δεν ερχόταν. Με καθησύχαζε και μου ζητούσε το τηλέφωνο του λογιστή μου. Του το έδωσα και πράγματι μίλησε μαζί του. Ηρέμησα για λίγο, αλλά και πάλι όταν δεν τον έβρισκα στο τηλέφωνο, φοβήθηκε ότι κάτι κακό συμβαίνει».

Ο 42χρονος μας είπε επίσης ότι από έναν άλλο Ηρακλειώτη έμαθε πως όχι μόνο του πήρε τα χρήματα που του είχε ζητήσει για την αγορά του αυτοκινήτου, αλλά του απέσπασε και άλλα 200 ευρώ για τη μεταφορά του οχήματος ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά στο Ηράκλειο.

«Στον συγκεκριμένο είπε ότι το αυτοκίνητο θα έρθει συγκεκριμένη ημέρα. Ο άνθρωπος είχε πληρώσει τα χρήματα που του είχε ζητήσει για τα μεταφορικά. Όταν το πρωινό εκείνης της ημέρας πήγε στο λιμάνι, αναζήτησε το αυτοκίνητο αλλά όπως τον διαβεβαίωσαν, το συγκεκριμένο όχημα δεν είχε ποτέ ταξιδέψει».

Πηγή: Εφημ. ΠΑΤΡΙΣ