Κρήτη: Μοίρασαν χάρτινα σταχτοδοχεία σε παραλία

0
66

Με στόχο την μείωση της ρύπανσης των ακτών από τα αποτσίγαρα που απορρίπτονται από τους καπνιστές και συμμετέχοντας στην σχετική εκστρατεία του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου προχώρησε σήμερα στην πρώτη από μια σειρά δράσεις διανομής χάρτινων σταχτοδοχείων στους λουόμενους της Αμμουδάρας.

Στελέχη και προσωπικό από την Υπηρεσία Καθαριότητας, συνοδευόμενα από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Τζεδάκη και τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Λυδάκη, διένειμαν στις παραθαλάσσιες επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία το χάρτινο σταχτοδοχείο που δημιούργησε ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. προωθώντας το μήνυμα για καθαρές θάλασσες και ακτές.

Η δράση θα επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες και σε άλλες παραλίες του Μαλεβιζίου, από την Παντάνασσα μέχρι το Φόδελε, με στόχο να φτάσει το μήνυμα σε όλους: Αυτό το καλοκαίρι προστατεύουμε τις ακτές μας ΚΑΙ από τα αποτσίγαρα!

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Προσωπικά δεν είμαι καπνιστής, ποτέ δεν υπήρξα, αλλά γνωρίζω πλέον όπως όλοι μας ότι τα αποτσίγαρα στις πανέμορφες ακτές μας, αποτελούν μια τοξική βόμβα, μια τεράστια εστία μόλυνσης. Καλώ λοιπόν όλους τους καπνιστές, εάν δεν μπορούν να σταματήσουν αυτή τη βλαβερή και θανατηφόρα συνήθεια, τουλάχιστον να μεριμνούν ώστε να μην μολύνονται οι θάλασσες και οι ακτές μας. Είναι εύκολο, δεν κοστίζει τίποτα και είναι στο χέρι του κάθε καπνιστή, τόσο μεταφορικά, όσο και κυριολεκτικά».

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter