Κρήτη: Μεγάλη ποσότητα σε φιαλίδια και μπαλόνια κατάσχεσαν οι αρχές – Συνεχίζεται η επικίνδυνη μόδα για το γέλιο

0
72

Χειροπέδες σε 4 άτομα πέρασαν οι αρχές στο Ηράκλειο για κατοχή και εμπορία συσκευασιών που προκαλούν γέλιο στους χρήστες που τις καταναλώνουν.

Οι τέσσερις κατηγορούνται για παράνομη πώληση συσκευασιών που περιείχαν αέριο γέλιου και το διακινούσαν στην περιοχή της Χερσονήσου. Συνολικά κατασχέθηκαν 821 φιαλίδια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου (LAUGH GAS), περισσότερα από 1.170 μπαλόνια και το χρηματικό ποσό των 525 ευρώ.

Αναλυτικά: 

Συνελήφθησαν, σήμερα (01.08.2020) μεταμεσονύκτιες ώρες, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις ,από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου δύο αλλοδαποί και δύο ημεδαποί ( 1 άντρας και 1 γυναίκα) για παράνομη πώληση συσκευασιών που περιείχαν αέριο γέλιου .

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού και δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης σε τουριστικές περιοχές, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διάθεσης και κυκλοφορίας αντικειμένων και πλαστικών μπαλονιών που περιέχουν αέριο γέλιου, σήμερα (01.08.2020) μεταμεσονύκτιες ώρες, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στους ανωτέρω δράστες.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου κατελήφθησαν να κατέχουν και να διαθέτουν προς πώληση φιαλίδια-αμπούλες και μπαλόνια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

●821 φιαλίδια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου,
●1.178 μπαλόνια,
●7 μεταλλικές προωθητικές συσκευές και
●Το χρηματικό ποσό των 525 ευρώ

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.