Κρήτη: Με αγρότες, φορείς και πολίτες έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις ο Κ. Μητσοτάκης| φωτο

0
172

Την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, επισκέπτεται από το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας για δεύτερη ημέρα την περιοδεία του στην Κρήτη.

Το σαββατιάτικο πρόγραμμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει αρκετούς σταθμούς, μέχρι αργά το απόγευμα, όπου και θα αναχωρήσει για το Νομό Ρεθύμνου. 

Η ημέρα άρχισε στο χωριό των Αγίων Δέκα, όπου συνοδευόμενος από το Γραμματέα του κόμματος και βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια σύντομη στάση για ένα σύντομο καφέ και συζήτηση με κατοίκους της περιοχής. 

Μεταξύ αυτών οποίων και μια 69χρονη μητέρα 7 παιδιών, που έχει περισσότερα από 20 εγγόνια αλλά και αρκετά δισέγγονα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε έκπληξη στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος και κατά τη χθεσινή ομιλία του στο Ηράκλειο, αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθούν κίνητρα στις νέες οικογένειας να κάνουν περισσότερα παιδιά.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ, επιθεώρησε την πορεία των έργων για τη κατασκευή του δρόμου Ηρακλείου – Μεσαράς. 

Επόμενος σταθμός, η Γεωργική Σχολή Μεσαράς, όπου τον περίμενε η αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου, στην παρθενική δημόσια συνάντησή της με τον πρόεδρο της ΝΔ, έπειτα από τη γνωστοποίηση της υποψηφιότητας της στον συνδυασμό του κόμματος στο Ηράκλειο.

Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε πραγματικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία της Σχολής και ζήτησε από τη διευθύντρια της σχολής Μαρία Χαλκιαδάκη να τον ενημερώσει εκτενέστερα για την κατάσταση που βρίσκεται.

Η κ. Χαλκιαδάκη επεσήμανε ότι χρειάζεται διεύρυνση της ειδικότητας της σχολής προκειμένου να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον των νέων αγροτών, ενώ η πρώην αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης, Θεανώ Βρέντζου, στάθηκε στην σπουδαιότητα της σχολής για τα νέα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα, αν και δυστυχώς σήμερα φοιτούν μόλις επτά μαθητές.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε με τη σειρά του πως η ανάγκη να βελτιωθεί η παραγωγικότητα μέσα από τη γνώση, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της νέας λογικής που πρέπει να επικρατήσει στον αγροτικό τομέα και την παραγωγή. «Η βελτίωση της παραγωγικότητας θα έρθει μέσα από την γνώση που δίνουν σχολές όπως η γεωργική σχολή. Σε δυο βασικούς άξονες πρέπει να κινηθούμε. Ο ένας είναι να εκπαιδεύουμε τους νέους αγρότες σε θέματα τεχνολογίας και επιπλέον να σιγουρευτούμε ότι οι νέοι αγρότες θα έχουν τη γνώση για να τα καταφέρουν. Βλέπω όμως ότι έχουμε έναν αναξιοποίητο θησαυρό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στην έκταση και τα θερμοκήπια της σχολής, ενώ προσκύνησε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής μέσα στην έκταση της σχολής, για την οποία ο Γραμματέας του Κόμματος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε: ” Η Γεωργική Σχολή Μεσαράς αντί να αποτελεί μια σχολή πρότυπο κατάρτισης, εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας προς όφελος του αγροτικού κόσμου, παραμένει αφημένη στο έλεος του Θεού. Έχουμε υποχρέωση στην παράδοση τους τόπου, αλλά και στη νέα γενιά, η σχολή να αποτελέσει ξανά μοχλό ανάπτυξης για τη Μεσαρά. Αυτός είναι και ο σκοπός της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα, εδώ”!

Ακολούθησε στη συνέχεια η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς.

“Ακόμα ένα σημαντικό έργο για τον τόπο που παραμένει ημιτελές, αυτό της κατασκευής του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς. Ένα έργο πνοής που αν και ξεκίνησε ήδη από το 2012 τα τελευταία 4 χρόνια παραμένει στάσιμο αφήνοντας στο σκοτάδι τον πολιτιστικό μας πλούτο, τα μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα της Φαιστού, της Γόρτυνας και των Αστερουσίων” όπως σχολίασε χαρακτηριστικά σε νέα του ανάρτηση στα social media ο κ. Αυγενάκης. 

 Επόμενη στάση του κ. Μητσοτάκης οι Μοίρες, όπου για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΝΔ, είχε την ευκαιρία να μιλήσει στον κόσμο και να αναφερθεί και στην συμφωνία των Πρεσπών.

Στις Μοίρες ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Κόμματος και κλιμάκιο “γαλάζιων” στελεχών, πραγματοποίησε περίπατο στο κέντρο της πόλης των Μοιρών.

“Διπλή χαρά να βρίσκομαι στον τόπο μου και μάλιστα με τον Πρόεδρο της Παράταξής μας. Στον τόπο από όπου ξεκίνησα την πορεία μου στην πολιτική, δίπλα στους ανθρώπους που με στήριξαν και συνεχίζουν να με στηρίζουν. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία κάνουμε μια χαλαρή βόλτα στην αγορά των Μοιρών συνομιλώντας όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους της περιοχής” έγραψε σχετικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Αυγενάκης

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και μίλησε στα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Φαιστού, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους φίλους του κόμματος.

“Εδώ όπου τα δραστήρια μέλη της οργάνωσης κρατούν ζωντανή τη φλόγα των ιδεών και των αξιών της Νέα Δημοκρατίας, παραμένοντας διαχρονικά ένθερμοι αγωνιστές στο έργο μας για μια καλύτερη Ελλάδα” έγραψε σε μία ακόμη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης.

Επόμενη στάση στην περιοδεία του κ. Μητσοτάκη στη Μεσαρά ήταν Ιερά Μονή Καλυβιανής, όπου τον πρόεδρο καλωσόρισαν οι μοναχές της γυναικείας κοινοβιακής Μονής της Παναγίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονής, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε από τις μοναχές για το φιλανθρωπικό έργο της Μονής.

“Ένα ζωντανό μνημείο ιστορίας, φάρος της πίστης και θεματοφύλακας της μοναδικής πολιτιστικής μας παράδοσης που συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας να αποτελεί στήριγμα για τους κατοίκους της περιοχής μέσα από την ανιδιοτελή της προσφορά, το εξαιρετικά σημαντικό και πολύπλευρο φιλανθρωπικό της έργο” όπως σχολίασε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Αυγενάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης  προέδρευσε σε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κρήτης, το Προεδρείο της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης και Εκπροσώπους των ΤΟΕΒ Μεσαράς, στο Τυμπάκι.

Οι υπέρογκοι φόροι και εισφορές, οι παράνομες ελληνοποιήσεις, η μη καταβολή αποζημιώσεων, καθώς και η ένταξη της Κρήτης στο μεταφορικό ισοδύναμο, αποτελούν τα βασικά αιτήματα των ανθρώπων της πρωτογενούς παραγωγής, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη.

Αιτήματα στα οποία, όπως τονίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη, η Κυβέρνηση αδιαφορεί, αλλά η ΝΔ θα δώσει σύντομα λύσεις.

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Πέραμα στις 6:30μ.μ. και τα Ανώγεια στις 8:30μ.μ.

Το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΝΔ παραβρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, σε μία εκδήλωση  που συγκέντρωση στελέχη και φίλους της ΝΔ απ’ όλη την Κρήτη. 

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter