Κρήτη: Ημερίδα ενημέρωσης για το ευρωπαϊκό έργο “STEPS”

0
46

H Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης για το ευρωπαϊκό έργο “STEPS” δημιουργία δράσης Κέντρου μη τυπικής Εκπαίδευσης χρηματοδοτούμενο από το Erasmus+ Youth Programme, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος με επικεφαλής το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων αύριο Τετάρτη 19/12/2018, στις 18:30, στην αίθουσα «Αντώνιος Βορεάδης» στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Χρησιμοποιώντας την ταχύτατα αναπτυσσόμενη τεχνολογία, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου επιθυμεί να δημιουργήσει ένα Κέντρο μη τυπικής Εκπαίδευσης επί των ευρωπαϊκών θεμάτων και πολιτικών που προάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Κέντρο θα δώσει στους εκπαιδευόμενους την ευκαιρία να λάβουν πολύτιμες γνώσεις μέσω εκπαιδεύσεων μη τυπικής μάθησης και της e-learning πλατφόρμας CEREBRUM Online System που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων.
Η εκπαίδευση θα ξεπερνά τα στενά όρια της τάξης διδασκαλίας, αλλά και τα εμπόδια που ανακύπτουν για τις ευπαθέστερες ομάδες. Η πλατφόρμα θα λειτουργήσει ως εξ αποστάσεως ακαδημία, χώρος συζήτησης και προβληματισμού των χρηστών για τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη, με ιδιαίτερη βαρύτητα σε ορισμένες πολιτικές της Ε.Ε.

Στην ημερίδα μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν:
• Άνεργοι, νέοι
• Εκπαιδευτικοί Β’θμιας Εκπαίδευσης,
• ΑμεΑ
• Δημοτικοί υπάλληλοι στον τομέα της νεολαίας
και θα γίνει εκτενής παρουσίαση από τον διαχειριστή του έργου «Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων».
Οι θεματικές ενότητες εκπαίδευσης αφορούν:
 τα δικαιώματα πολιτών της Ε.Ε.
 τη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων
 σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης
 δυνατότητες χρηματοδότησης επιχειρηματικότητας και σχολικών μονάδων τη βιώσιμη λειτουργία του Κέντρου Νέων
 “Έξυπνες” πόλεις και Πράσινη Επιχειρηματικότητα
Η σημασία του έργου είναι μεγάλη όχι μόνο για τη νεολαία της περιοχής αλλά φιλοδοξεί να επιφέρει πολλαπλό και πολυεπίπεδο αντίκτυπο στα όρια του δήμου.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter