Κρήτη: Η λίστα των σχολείων που χαρακτηρίζονται «δυσπρόσιτα» – «Μέσα» της Παλαιόχωρας, «εκτός» της Καντάνου

0
294

Με αρκετές αλλαγές, κυρίως ως προς τις κατηγορίες και τον αριθμό των σχολείων, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η οριστική απόφαση από τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου η απόφαση με την οποία επανακατατάσσονται από το σχολικό έτος 2018-2019 οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας σε 13 αξιολογικές κατηγορίες.

Από αυτές τις κατηγορίες, ενώ αρχικά οι τρεις τελευταίες αφορούσαν στον χαρακτηρισμό σχολείων ως δυσπρόσιτων, στα οποία θα υπάρχει αυξημένημοριοδότηση και κίνητρα για να υπηρετήσουν εκεί εκπαιδευτικοί, στην τελική απόφαση στον χαρακτηρισμό των δυπρόσιτων περιλαμβάνονται οι τέσσερις τελευταίες κατηγορίες. Κάτι που ασφαλώς αυξάνει τον αριθμό των σχολείων.

Όσον αφορά στην Κρήτη, από 26 που ήταν αρχικά τα «δυσπρόσιτα» σχολεία, στην τελική απόφαση του κ. Γαβρόγλου, χαρακτηρίζονται συνολικά 60 σχολεία.

Ωστόσο στα Χανιά, έπειτα από τις πρόσφατες διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις για τα σχολεία της Καντάνου, τα εν λόγω σχολεία δεν χαρακτηρίστηκαν «δυσπρόσιτα», αντίθετα με αυτά της Παλαιόχωρας, που υπάγονται στην εν λόγω κατηγορία.

Αναλυτικά τα σχολεία που χαρακτηρίζονται ως δυσπρόσιτα στην Κρήτη είναι τα εξής (με αστερίσκο τα σχολεία που προστέθηκαν στην τελική απόφαση)

 

Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ
Το Λύκειο και το Γυμνάσιο Χώρας Σφακίων και Παλαιόχωρας*.
Τα Δημοτικά Σχολεία Χώρας Σφακίων, Βουβά, Γαύδου, Ροδοβανίου, Ασή Γωνιάς*, Ανώπολης*, Ασκύφου*, Παλαιόχωρας*, Κουντούρας*.
Τα Νηπιαγωγεία Γαύδου, Σκαλωτής, Πατσιανού, Χώρας Σφακίων, Ανώπολης, Βουβά και Ροδοβανίου, Αση Γωνιάς*, Ασκύφου*, Κουντούρας*, 1ο Παλαιόχωρας*, 2ο Παλαιόχωρας*.

Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τα Δημοτικά Σχολεία Ψαρής Φοράδας και Σκουρβούλων, Αμιρά*, Άρβης*, Αντισκαρίου*, Κρότου*.
Τα Νηπιαγωγεία Ψαρής Φοράδας, Καστρί, Άρβης, Σκουρβούλων.
Αμιρά, Άρβης, Αντισκαρίου, Κρότου, Σκουρβούλων, Ψαρής Φοράδας, Αχεντριά*, Καστρί*

Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Το Λύκειο Τζερμιάδων.
Τα Γυμνάσια Τζερμιάδων, Χανδρά, Παλαικάστρου*.
Τα Δημοτικά Σχολεία Αγίου Γεωργίου, Αρμένων Σητείας.
Τα Νηπιαγωγεία Ζηρού, Ζάκρου, Αγίου Γεωργίου.

Στην Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΗΣ, ενώ αρχικά δεν υπήρχε ούτε ένα σχολείο που να είχε χαρακτηρισθεί ως δυσπρόσιτο, στην τελική απόφαση περιλαμβάνονται επτά σχολεία.

Το Λύκειο και το Γυμνάσιο Ανωγείων.
Τα Δημοτικά Σχολεία Ανωγείων, Πλατάνου.
Τα Νηπιαγωγεία, Ολοήμερο Ανωγείων, Μονοθέσιο Ανωγείων, Πλατάνου