Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου σε χωριό του Δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από το ΤΑΕ Ρεθύμνου, την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου αλλά και αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκι, χειροβομβίδες και πιστόλια.
Επιπλέον κατασχέθηκαν κυνηγετικά όπλα, γεμιστήρες και φυσίγγια
Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:
Συνελήφθησαν χθες 14.05.2022 το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου και αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ρεθύμνου, δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, χθές (14.05.22) το πρωί, από αστυνομικούς των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των ημεδαπών καθώς και καθώς και σε παρακείμενες εγκαταλελειμμένες οικίες που οι ημεδαποί χρησιμοποιούν.
Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
Τρεις (3) χειροβομβίδες, Πολεμικό τυφέκιο,
Τέσσερα (4) πιστόλια,
Τρεις (3) γεμιστήρες πιστολιών,
Δύο (2) κυνηγετικά όπλα,
Δέκα (10) κροτίδες,
Εφτακόσια σαράντα πέντε (745) φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και
Διάφορα εξαρτήματα πυροβόλων όπλων.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.