Κρήτη: Η διαχείριση του Τουρισμού στο Ρέθυμνο, στο επίκεντρο συνεργασίας της Αντιδημάρχου Τουρισμού

0
14

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Καφαλογιάννη είχε στο Υπουργείο η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρεθύμνης, κα  Πέπη Μπιρλιράκη, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

Η θερμή υποδοχή και η μεστή συνεργασία ήταν τα χαρακτηριστικά της επίσκεψης στην οποία παρευρέθηκαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Βίκος, Βάσια Κουτσούκου και Γιώργος Παπατζανής , στενοί συνεργάτες της Υπουργού.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τη διαχείριση του Τουρισμού στο Ρέθυμνο, αλλά και την σημαντική αναπτυξιακή δυναμική που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε τόσο στο θέμα της Ανώτατης Σχολής Τουρισμού στο Ρέθυμνο, όσο και στην ενίσχυση των μεθοδικών προσπαθειών της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου μας για την προοδευτική εξέλιξη της τουριστικής σαιζόν σε 12μηνη.

Η αντιδήμαρχος παρέδωσε στην Υπουργό 4 φακέλους με το αναπτυξιακό έργο του Δήμου Ρεθύμνου, αλλά και τις ήδη υλοποιημένες δράσεις πάνω στον θεματικό Τουρισμό μ(οινογαστρονομικό, ποδηλατικό, αθλητικό, 3 ης  ηλικίας, γαμήλιο, χειμερινό και πολιτιστικό), με στόχο πάντα, την ενίσχυση των ποιοτικών υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, την ενδυνάμωση της ελκυστικότητας του προορισμού, αλλά και την αύξηση της απασχόλησης και της τοπικής οικονομική προόδου.

Τέλος συζητήθηκε το διαρκές αίτημα του Δημάρχου κ. Γιώργη Μαρινάκη για απόδοση του Τέλους Διαμονής στον κάθε τουριστικό Δήμο-Προορισμό, όπου άλλωστε ανήκει, στοιχεί που θα επέτρεπε την ορθολογικότερη, βιώσιμη και δίκαιη αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων για τις υποδομές και την καθημερινότητα των κατοίκων που προκύπτουν από την τουριστική ανάπτυξης.

Η Υπουργός και η κα Μπιρλιράκη εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την προοπτική συνεργασίας που ανοίγεται ανάμεσα στο Δήμο Ρεθύμνης και το Υπουργείο.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter